Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Το ξενοδοχείο στη Γλυφάδα που έγινε διάσημο την νύχτα που η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ

Το ξενοδοχείο στη Γλυφάδα που έγινε διάσημο την νύχτα που η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ

Το ξενοδοχείο “John’s” άνοιξε τις πόρτες του το 1980 στη Γλυφάδα, σε ένα στενό απέναντι από τα – τότε - «Αστέρια».

Λειτουργούσε τους καλοκαιρινούς μήνες με τουρίστες και τους χειμερινούς μήνες με αντιπροσώπους εταιρειών από την επαρχία. 

Το βράδυ της  14ης Ιουνίου του 1987, εκείνο το ονειρικό καλοκαιρινό βράδυ, για πρώτη χρονιά το “John’s” φιλοξένησε την Εθνική ομάδα μπάσκετ.   Οι διεθνείς, με το ευρωπαϊκό τρόπαιο ανά χείρας, για να φτάσουν από το Σ.Ε.Φ. στο ξενοδοχείο έκαναν ώρες.  Η παραλιακή ήταν σε όλο της το μήκος κατάμεστη.  Κανένας δρόμος, από και προς, το ξενοδοχείο δεν ήταν ανοιχτός.  Όταν τελικά η Εθνική έφτασε στο ξενοδοχείο, Γκάλης, Γιαννάκης και άλλοι παίκτες βγήκαν στο μπαλκόνι και  ο Παναγιώτης Φασούλας  έκανε ότι θα πέταγε το τρόπαιο στον κόσμο, κάνοντας τους να παραληρούσαν.  Ο κόσμος φώναζε «Φέρτε τον Καμπούρη»  και  «Ζήτω το Ελληνικό μπάσκετ» κλπ.

Έκτοτε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης φιλοξενείτο εκεί, μιας και η επιλογή θεωρήθηκε «γούρικη», σε αντίθεση με άλλες ομοσπονδίες που κατέλυαν στο ξενοδοχείο Χανδρή στη Λεωφόρο Συγγρού.

 

Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης και λόγω του ότι είχε χάσει τη στρατηγική του θέση μιας και το αεροδρόμιο είχε πλέον μεταφερθεί στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο πρόκειται σύντομα να ανακαινιστεί και να ξαναλειτουργήσει.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: κανένας Νότιος δεν περνάει απ’ έξω χωρίς να του έρθει αυτόματα στο μυαλό εκείνο το μαγικό βράδυ.