Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Laser Radial Youth European Championship: Στον Άλιμο θα «χτυπήσει η καρδιά» του ναταυθλητισμού

Laser Radial Youth European Championship: Στον Άλιμο θα «χτυπήσει η καρδιά» του ναυταθλητισμού

Σε λίγες ημέρες ο Άλιμος θα φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση Laser Radial Youth European Championship.

Από τις 29 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου, θα βρεθούν στον Άλιμο 400 αθλητές από 35 χώρες του κόσμου και θα αγωνιστούν στον στίβο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε στη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν», η επίσημη συνέντευξη τύπου, με τον δημοσιογράφο Μηνά Τσαμόπουλο, να βρίσκεται στον συντονισμό της.

Ο δημοσιογράφος τόνισε τη σημαντικότητα της διοργάνωσης καθώς είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται στη χώρα μας και τις συμμετοχές να έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ.

Ο Δήμαρχος Αλίμου -και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής- Ανδρέας Κονδύλης, πήρε τον λόγο και δήλωσε: «Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η πόλη μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΝΟΚ και τον κο Γιώργο Χριστόπουλο για τη διοργάνωση. Καθώς είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, εμείς είμαστε πλάι στον ΝΟΚ σε ό,τι χρειαστεί». Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την καθαρότητα των υδάτων, ενάμιση χρόνο μετά το περιστατικό του Αγία Ζώνη ΙΙ, ο Δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν μία μεγάλη δοκιμασία για το οικοσύστημα και τη θαλάσσια δραστηριότητα, όμως πλέον έχει η θάλασσα έχει καθαριστεί πλήρως. Έγινε συστηματική δουλειά από ιδιωτικές εταιρείες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο ξεχωριστών μετρήσεων, τα νερά είναι καθαρά και όλο αυτό το δυσάρεστο γεγονός το αφήνουμε πια πίσω μας».

«Είναι μία ευκαιρία, πολίτες από 35 χώρεςνα γνωρίσουν τον Άλιμο. Να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, να βγουν και να διασκεδάσουν στα παραλιακά μαγαζιά, να γνωρίσουν την ιστορία μας αλλά και τα αρχαία μας και να περιηγηθούν στις ομορφιές της πόλης μας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Αλεξόπουλος. «Ο Άλιμος μόνο να κερδίσει έχει, από αυτή τη διοργάνωση. Θα υπάρξουν πάνω από 100 ελληνικές συμμετοχές και όπως είναι φυσικό, η περιοχή μας θα προβληθεί παγκοσμίως και θα ενισχυθεί και η τοπική αγορά. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, που όμως είμαι σίγουρος πως θα το κερδίσουμε. Επιπλέον, οι αγώνες θα μεταδίδονται με live streaming, οπότε η πόλη μας για λίγες ημέρες θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ναυταθλητισμού» δήλωσε.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αλίκη Αναστασίου, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον Δήμαρχο Αλίμου για τις προσπάθειες που κάνει να επιλύσει το ζήτημα στέγασης του ΕΝΟΑ.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΝΟΚ, Γιώργος Χριστόπουλος, ανέφερε πως ενώ αρχικά είχαν υπολογίσει λιγότερα σκάφη, τελικά οι συμμετοχές ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Είχαμε υπολογίσει περίπου 200-230 σκάφη, αλλά τελικά φτάσαμε τα 375. Αυτό σημαίνει πως θα γίνουν δύο ξεχωριστοί στίβοι και δύο κούρσες ανά ημέρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, την Περιφέρεια Αττικής αλλά και την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τη βοήθειά και τη στήριξή τους. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Αλίμου για την άψογη συνεργασία μας. Τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε στεριά και θάλασσα ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, γιατί μιλάμε για 400 αθλητές που θα βρεθούν στην πόλη μας. Οι πρώτες αφίξεις έχουν ήδη ξεκινήσει με αθλητές από Κύπρο και Τουρκία να έχουν ήδη φτάσει και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες».

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Cine Άλιμος, ενώ με τη λήξη της διοργάνωσης θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ.

Ρεπορτάζ: Τατιάνα Τζινιώλη