Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο κατάμεστο «Κάρολος Κουν»

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο κατάμεστο «Κάρολος Κουν»

Σε μία κατάμεστη Δημοτική Θεατρική Σκηνή, στο «Κάρολος Κουν», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ορκωμοσία του Δημάρχου και των 33 μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, όπως ψηφίστηκαν από τους Δημότες του Αλίμου. 

 Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας και όταν ήρθε η στιγμή να χαιρετήσει τους παρευρισκόμενους, πήρε τον λόγο – μετά από ένα εμφανώς παρατεταμένο χειροκρότημα – ευχαρίστησε όλους  τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, τους κάλεσε να δουλέψουν με πνεύμα συνεργασίας για το καλό του Αλίμου και υπογράμμισε ότι : «Η ενότητα, οι συναινέσεις και ο διάλογος, έχουν μεγάλη σημασία για τη λήψη των αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της πόλης».

Στη συνέχεια έκανε μία σύντομη αναδρομή στα επιτεύγματα της προηγούμενης θητείας της Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας ότι έγιναν περίπου 400 μικρά και μεγάλα έργα και είπε ακόμη:

«Δεσμεύομαι τη νέα δημοτική περίοδο 2019-2023, να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να δουλέψουμε έτσι όπως δουλέψαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου έγινε μία σημαντική προσπάθεια και έγινε η πόλη μας πιο ευχάριστη, πιο καθαρή, μειώσαμε το χρέος, άλλαξε η νοοτροπία και χτίστηκε μία σχέση εμπιστοσύνης, γιατί μία πόλη δεν είναι μόνο τα κτίρια, είναι κυρίως οι άνθρωποι. Όσο καλός και να είναι ο Δήμαρχος, η πόλη δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς την συνεργασία των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν, όλους όσους δουλέψανε, τους υπαλλήλους, τους εθελοντές, όσους έδωσαν την μάχη των εκλογών και κυρίως τον κόσμο. Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έχουμε πολλά στοιχήματα να κερδίσουμε, θα πορευτούμε έτσι όπως πορευτήκαμε, εμείς μιλάμε με έργα και πράξεις, σας θέλουμε συμμάχους ώστε να γίνει η πόλη μας καλύτερη. Ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο για να πάει ο Άλιμος πιο ψηλά!».

Την τελετή της ορκωμοσίας έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος ευχήθηκε στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, να επιτύχουν στο έργο τους για το καλό των δημοτών.

Το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οι Βουλευτές, Ιωάννης Καλλιάνος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιάννης Μπαλάφας και Βασίλης Σπανάκης , ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Πρόεδρος ΠΕΔΑ, Γεώργιος Ιωακειμίδης, η  Περιφερειακή Σύμβουλος Νότιου Τομέα, Γεωργία Αδαμοπούλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, o πρώην Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου, Αργύρης Αργύριου και Βασίλης Ξένος, ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Κίρτσος, οι πολιτευτές Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου και Τόνια Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη, Γρηγόρης Λαμπράκης, ο εικαστικός τέχνης Χρήστος Αντωναρόπουλος,  εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου – ανά δημοτική παράταξη – είναι :

«Αγαπώ τον Άλιμο, Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση – Ανδρέας Κονδύλης»

Έδρες: 23

Αναστασία Σιμητροπούλου, Νικόλαος Αλεξόπουλος, Αρτέμιος Καραμολέγκος, Στέφανος Διαμαντής, Θεοδώρα Σύρμα, Ιωάννης Αντωνάκης, Ιωάννης Μαριόλης, Ευάγγελος Ευαγγελίου, Κωνσταντίνα-Θεοδώρα Γκόνη, Νικόλαος Αλβανός, Χρυσόστομος (Τόμης) Αγγελόπουλος, Ιωάννης Βέργης, Μαρία Αραπάκη, Ευδοξία Δουδωνή, Ιωάννης Πέτσας, Μαρία Ξένου, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, Δανάη Νικολάτου, Λουκία Μελισσαράτου, Γεωργία Παπά, Ευάγγελος Λαζαρίδης, Χρήστος Γκιόλιας, Γεώργιος Μακαριγάκης.

 «Άλιμος, Μπορούμε Καλύτερα»

Έδρες: 3

Ευάγγελος Τσαμήτας, Νικόλαος Τσαμπαρλής, Εμμανουήλ Μιχαλέτος.

«Άλιμος: Εδώ Ζούμε»

Έδρες: 3

Αθανάσιος Ορφανός, Νικόλαος Παπανικολάου, Δημήτρης Δόγκας

 «Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου»

Έδρες: 1

Κυριακή Καμαρινού

«Άνω-Κάτω Στο Καλαμάκι, Δημοτική Κίνηση Αλίμου»

Έδρες:1

Κώστας Χαρίτος

 «Αγώνας Για Τον Άλιμο»

Έδρες: 1

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

 «Ελληνική Αυγή Για Τον Άλιμο»

Έδρες: 1

Χαρίλαος Μέξας

 

Μετά το πέρας της τελετής της ορκωμοσίας, ακολούθησε κέρασμα για όλους τους παρευρεθέντες.

Οι 5 πρώτοι σε σταυρούς απο τον συνδυασμό "Αγαπώ τον Άλιμο" της Δημοτικής Αρχής:

 

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης: