Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μεγάλο ενδιαφέρον στην παρουσίαση του βιβλίου «Σε σκοτεινό θάλαμο» που έγινε στον Χ.Λ.Ο ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ

Μεγάλο ενδιαφέρον στην παρουσίαση του βιβλίου «Σε σκοτεινό θάλαμο» που έγινε στον Χ.Λ.Ο ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Χ. Λ. Ο «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ» έγινε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου της εκπαιδευτικού Μίνας Ιωαννίδου «Σε σκοτεινό θάλαμο».

Η συγγραφέας μοιράστηκε τους στοχασμούς της, τους οποίους συνοδεύουν στο βιβλίο οι φωτογραφίες του Απόστολου Δανδαλίδη.

Την εκδήλωση προλόγισε η φιλόλογος Βάια Σκρουμά. Απαγγελίες η Βάνια Ξιφαρά και ο Γιώργος Τάτσης και φιλική συμμετοχή της Έφης Σταματογιαννοπούλου.

Η Μίνα Ιωαννίδου γεννήθηκε στον Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια ζει και δουλεύει στον Άλιμο ως δασκάλα.  Το βιβλίο «Σε σκοτεινό θάλαμο» είναι η πρώτη της επίσημη συγγραφική απόπειρα.

Ο Απόστολος Δανδαλίδης γεννήθηκε στα Άβδηρα Ξάνθης. Η φωτογραφική συμμετοχή του σε αυτή την ποιητική κατάθεση στοχεύει στο να μπορέσει αυτό το βιβλίο να εστιάσει στο αόρατο, μέσα από τον φακό της ποίησης και της φωτογραφίας.

Η συγγραφέας είπε μεταξύ άλλων:

«Γεννήθηκα στον Πειραιά ένα πρωϊνό του Ιούνη. Έκτοτε ο ήλιος, η θάλασσα και τα ταξίδια κατοικούν εντός μου. Τα τελευταία χρόνια, ζω και δουλεύω στον Άλιμο ως δασκάλα.  Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδαγωγική Ψυχολογία, καθώς βασικό μου μέλημα είναι η ευημερία του Παιδιού μέσα μου, δίπλα μου και γύρω μου. Η μοναδική ιδιότητα ωστόσο που αναγνωρίζω στον εαυτό μου, είναι αυτή της μαθήτριας.  Το βιβλίο αυτό, είναι η πρώτη μου επίσημη συγγραφική απόπειρα».

Ο φωτογράφος Απόστολος Δανδαλίδης μιλώντας για το βιβλίο είπε: «Το βιβλίο τούτο, φιλοδοξεί να εστιάσει στο αόρατο, μέσα από τον φακό της ποίησης και της φωτογραφίας. Είθε τα τεκταινόμενα εντός σκοτεινού θαλάμου, να οδηγήσουν σε παντοτινό φως!».

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Διαμαντής, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Βέργης, οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Νίκος Καμήλος, Ιωάννα Καμπούρμαλη και Αχιλλέας Μανδρίκας, η πρώην σχολική σύμβουλος Ράνια Κυριαζή και οι Διευθύντριες του 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου Κωνσταντίνα Κυριάκη και Παναγιώτα Καραγιάννη. Χαιρετισμό απηύθυναν οι: Σταυρούλα Μακρή Αντιπρόεδρος του Ομίλου και ο Γιάννης Βέργης.