Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η δήλωση του Ανδρέα Κονδύλη στο Αlimos Online σχετικά με την τοποθέτηση υαλοπινάκων στον παραλιακό πεζόδρομο

Η δήλωση του Ανδρέα Κονδύλη στο Αlimos Online σχετικά με την τοποθέτηση υαλοπινάκων στον παραλιακό πεζόδρομο

Μετά τις αντιδράσεις και τα έντονα αρνητικά σχόλια που υπήρξαν από την δοκιμαστική τοποθέτηση δείγματος υαλοπίνακα στον πεζόδρομο της παραλίας μας, έγινε συγκεκριμένη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιανουαρίου από Δημοτικό Σύμβουλο.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απάντησε επί του θέματος ότι το τζάμι τοποθετήθηκε εκεί δοκιμαστικά,  αλλά μετά τα αρνητικά σχόλια και τις αιτιάσεις των κατοίκων, η  τοποθέτηση τζαμιού απερρίφθη.  

Το Alimos Online επικοινώνησε με τον Δήμαρχο για περισσότερες επεξηγηματικές λεπτομέρειες και ο Ανδρέας Κονδύλης, δηλώνει:

Ουδέποτε υπήρξε σκέψη για τοποθέτηση τζαμιών σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, όπως εσφαλμένα τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι ισχυρίζονται.

Όπως είναι γνωστό, τα κάγκελα που υπάρχουν σήμερα στον παραλιακό πεζόδρομο (περίπου από το Cine Alimos, ως τη Μαρίνα) σκουριάζουν συνέχεια, με αποτέλεσμα διαρκώς να επισκευάζονται ή να αντικαθίστανται με καινούρια. Στο πλαίσιο της έρευνάς μας για την εξεύρεση εναλλακτικού υλικού, που να μην καταστρέφεται συνέχεια από το θαλασσινό νερό και να μην κόβει την ορατότητα (όπως τα μεταλικά κάγκελα που σκουριάζουν διαρκώς), εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις: ειδικό τζάμι ασφαλείας ή ξύλο θαλάσσης ή ειδική ανοξείδωτη μεταλική κατασκευή ή συνδυασμός αυτών.

Το συγκεκριμένο φύλλο τζαμιού τοποθετήθηκε δοκιμαστικά, για να αξιολογήσουμε την αντοχή του κ.λπ. τεχνικές παραμέτρους. Δεδομένου όμως ότι δημιουργήθηκε τόσο πολύς "θόρυβος" και τόσο μεγάλη ανησυχία ότι "θα περιφραχτεί όλο το παραλιακό μέτωπο" κ.λπ. (πράγματα που προφανώς και δεν ισχύουν), ήδη απορρίψαμε το συγκεκριμένο υλικό, χωρίς να προχωρήσουμε σε περαιτέρω αξιολόγηση και δοκιμή του.

Θα ήταν καλό να τεστάραμε για ένα χρονικό διάστημα τη λειτουργία του συγκεκριμένου υλικού, αλλά από την άλλη έχει αξία και η ηρεμία της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν θέλουμε ορισμένοι να βρίσκουν ευκαιρία να παραπληροφορούν και να αναστατώνουν τους συμπολίτες μας με ανακρίβειες, οπότε το τζάμι αποσύρεται!

 

Υπενθυμίζουμε, πως το θέμα πήρε δημοσιότητα μετά το σχετικό άρθρο του Alimos Οnline το οποίο ήταν προϊον της συγκεκριμένης επικοινωνίας με τον Δήμο Αλίμου.