Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Γιάννης Αντωνάκης ορίστηκε Αντιδήμαρχος για τα θέματα Ανακύκλωσης

Ο Γιάννης Αντωνάκης ορίστηκε Αντιδήμαρχος για τα θέματα Ανακύκλωσης και ΚΕΠ

Πριν λίγη ώρα ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε πως ο Αντιπρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, Γιάννης Αντωνάκης, ορίζεται ως Αντιδήμαρχος για τα θέματα Ανακύκλωσης αλλά και της Διεύθυνσης των ΚΕΠ.

Η θητεία του θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2020 και σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου, οι αρμοδιότητές του είναι:

1.Η εποπτεία και η ευθύνη λειτουργίας των κάτωθι αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος:

  • Την κατάρτιση και τήρηση του ημερήσιου προγράμματος οδοκαθαρισμών και εργασιών καθαριότητας εν γένει, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος.
  • Τον πλήρη και συστηματικό οδοκαθαρισμό της πόλης, καθώς και τον καθαρισμό κοινόχρηστων και δημοτικών χώρων (πλατείες, χώροι άθλησης, άλση κ.λπ.).
  • Την οργάνωση και λειτουργία νέου ρεύματος αποκομιδής για τα οργανικά απόβλητα με κάδους περισυλλογής καφέ χρώματος (κομποστοποίηση), καθώς και τη σχετική ενημέρωση των πολιτών.
  • Τη μέριμνα για την επαύξηση της ποσότητας και ποιότητας του ρεύματος αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών (ενημέρωση πολιτών, βελτίωση οργάνωσης ρεύματος ανακύκλωσης κ.λπ.).
  • Την προώθηση νέων, σύγχρονων, ‘πράσινων’ τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων, όπως ιδίως: α) η οικιακή κομποστοποίηση, β) η ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων και ορυκτέλαιων και γ) η ανακύκλωση μπαταριών, λαμπτήρων και ηλεκτρονικών συσκευών με την τοποθέτηση ειδικών κάδων στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία της πόλης κ.ο.κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Τηλ.: 213 2008002 Fax: 210 9850116 Άλιμος, 15/1/2020 Αρ. Πρωτ.: Γ.Δ. 1115 2
  • Τη δημιουργία μικρών «πράσινων σημείων» σε κάθε σχολική μονάδα, καθώς και σε κεντρικά σημεία της πόλης.
  1. Τη συστηματική εποπτεία του προσωπικού και ανθρωπίνου δυναμικού εν γένει της Δ/νσης Περιβάλλοντος, αλλά και του συνόλου του προσωπικού του Δήμου (υπάλληλοι και εργάτες).
  2. Τη μέριμνα για την απόσυρση και απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και οχημάτων άνευ πινακίδων κυκλοφορίας από δρόμους κ.λπ. κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.
  3. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των εν γένει αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και των δύο Τμημάτων αυτής.
  4. Τη συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγ.Κοσμά, το οποίο εδρεύει εντός του Δήμου Αλίμου για την από κοινού καλλιέργεια και προώθηση του Αθλητισμού.
  5. Τη συνεργασία και τον συντονισμό με τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Καθαριότητας και Πρασίνου.
  6. Την τέλεση πολιτικών γάμων.
  7. Την αναπλήρωση των λοιπών Αντιδημάρχων στις αρμοδιότητές τους, σε περίπτωση απουσίας, κωλύματος ή άλλης αδυναμίας αυτών.
  8. Την ευθύνη για την παρακολούθηση, εποπτεία και διεκπεραίωση κάθε άλλου αντικειμένου ή έργου που θα του αναθέτει ο Δήμαρχος.