Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν

Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν

Σε μία κατάμεστη αίθουσα –όπως κάθε χρόνο άλλωστε- ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου έκοψε την πίτα του.

Οι μουσικοί Δημήτρης Διπλάρας και Καλλιόπη Ηλιοπούλου καλωσόρισαν μουσικά το κοινό με το τραγούδι «Όσο έχω εσένα» και τα φώτα χαμήλωσαν ώστε να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Αρχικά, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, Νίκος Αλβανός, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε καθημερινά για να προάγουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στους δημότες και τους πολίτες της πόλης μας».

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις μεγάλες απώλειες του Τάσου Μπαταγιάννη και του Χρήστου Κυρκοτάση.

Στη συνέχεια, κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όσους δουλεύουν στον ΘΟΠΑΑ ώστε να κάνουν την καθημερινότητα των Αλιμιωτών καλύτερη. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως μέσα στο 2020 θα γίνει μία σειρά από δράσεις για τον Άλιμο καθώς φέτος η χρονιά ανακηρύχθηκε ως «Έτος τοπικής ιστορίας».

Συμπλήρωσε πως θα ακολουθήσει η 2η έκδοση «Άλιμος: όψεις της πόλης και της ιστορίας», θα δημιουργηθούν μία ή δύο ταινίες για την ιστορία του Αλίμου, θα ξεκινήσει η κατασκευή του 2ου Κλειστού Γηπέδου στο Καλαμάκι και θα τοποθετηθεί ταρτάν στίβου περιμετρικά στο Γήπεδο Τραχώνων. Στη συνέχεια, κάλεσε στη σκηνή τον Αριστείδη Θωμόπουλου, συγγραφέα του έργου «Το Θεμέλιο», το οποίο είναι ψηφιακά διαθέσιμο από το site του Δήμου Αλίμου. Ο Αριστείδης Θωμόπουλος δήλωσε πως «το Νομικό Πρόσωπο του ΘΟΠΑΑ είναι απλά το κέλυφος και οι άνθρωποί του είναι εκείνοι που το ζωντανεύουν με τον κόπο, την αφιέρωση και την προσπάθειά τους». Φέτος, ο ΘΟΠΑΑ συμπληρώνει τα 40 χρόνια του. Ήταν Απρίλιος του 1980 όταν ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η σύσταση ενός Πολιτιστικού Οργανισμού.

Ακολούθησε βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν φέτος και πραγματικά, η αίθουσα γέμισε περηφάνια. Τοπικοί γυμναστικοί και αθλητικοί σύλλογοι έδωσαν το παρών και παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου: Βασίλης Ξένος, Κώστας Μαντζουράνης και Αργύρης Αργυρίου.Επίσης ήταν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι: Νίκος Αλεξόπουλος, Γιώργος Μακαριγάκης, Δώρα Σύρμα, Αναστασία Σιμητροπούλου, Γιάννης Αντωνάκης,  Γεωργία Πάπας. Ο Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Γιάννης Μαριόλης, ο Πρόεδρος της Α’βάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης και Γενικός Γραμματέας του Χ.Λ.Ο. «ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ» Γιάννης Βέργης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λουκία Μελισσαράτου, Ευδοξία Δουδωνή και Χρήστος Γκιόλιας. Από την παράταξη «Άλιμος: Εδώ ζούμε» ο Νίκος Παπανικολάου και Δημήτρης Δόγκας, ο επικεφαλής του «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» Κώστας Χαρίτος, και μέσω εκπροσώπου της Χαραλαμποπουλου Νικολαου η «Ένωσή Συλλόγων Γονέων Αλίμου».

Βραβεύτηκαν οι Αλιμιώτες Πηνελόπη Τσαντούλα, Στάθης Παπαγεωργίου, Μιλτιάδης Σαμόλης και οι Σύλλογοι: Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών «Τηθυς», Ν.Ο.Κ, ΓΑΙΑ, Ε.Ν.Ο.Α, Ν.Ο.Α, Φωκέας, Εύμαχος, Ωρίων, Μαίανδρος, Θουκυδίδειος Γ.Σ Αλίμου, Α.Π.Σ Αλίμου, Άλφα Μπάσκετ, South Basket, Α.Ο Καλαμακίου, Α.Ο Τραχώνων, Δίας Αλίμου, Παλαίμχαοι Α.Ο. Καλαμακίου, Νίκη Αλίμου, Α.Σ Πέρα, Α.Σ Αντισφαίρισης Αλίμου, Όμιλος Αντισφαίρισης Αλίμου, Αθλητική Ακαδημία Αντισφαίρισης Αλίμου και οι Alimos Lions Baseball Club. Βραβεύτηκαν και οι Παλαιοί Πρόσκοποι Αλίμου με τον Στέφανο Μπαταγιάννη να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα του πατέρα του, Τάσου Μπαταγιάννη.