Εκλογές 2019

Αγώνας για τον Άλιμο: Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων

Αγώνας για τον Άλιμο: Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων

Την παρουσίαση των υποψηφίων, το πρόγραμμα  και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού του ανέπτυξε την Κυριακή, 21 Απριλίου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, στη  συγκέντρωση που έκανε στο Β΄ ΚΑΠΗ, στο Άνω Καλαμάκι.  

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Αγώνας για τον Άλιμο» Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε, ανεβαίνοντας στο βήμα:

 «Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου, θα κληθούμε ως δημότες να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας και τη δημοτική αρχή για την επόμενη περίοδο.  Δεν πρέπει να είμαστε απαθείς.  Δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.  Μια δυνατή συμμετοχή μπορεί να κάνει τον Άλιμο πολύ καλύτερο.  Προσωπικά δεν μένω απαθής και σας το έχω αποδείξει.  Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή για το καλό των συμπολιτών μου και θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να το πράττω αυτό γιατί αγαπώ την περιοχή μου.  Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές βγαίνω μπροστά ως επικεφαλής συνδυασμού προκειμένου ο Δήμος μας να αλλάξει.  Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζουν καταστάσεις. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι όμως με τα αυτονόητα, γι αυτό ζητάμε το κάτι παραπάνω.  Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά.  Οι συγκυρίες είναι απαιτητικές και ο Δήμος μας αντί να είναι πρωταγωνιστής έχει καταλήξει να είναι απλός παρατηρητής των όσων διαδραματίζονται γύρω του.  Όμοροι Δήμοι παρουσίασαν αλματώδη ανάπτυξη ενώ εμείς μείναμε στάσιμοι και περνάμε απαρατήρητοι.  Θέλουμε τη στήριξή σας, με την ψήφο σας να μας δώσετε την δυνατότητα να σταματήσουμε τις απευθείας αναθέσεις, την αλόγιστη και αμφιβόλου αξίας αγορά πινάκων, τις σπατάλες στις εορταστικές εκδηλώσεις, τις παρεμβάσεις βιτρίνας την οικογενειοκρατία, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τις διώξεις εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου.  Στις 26 Μαϊου θυμόμαστε τον Άλιμο! Δίνουμε τον «Αγώνα μας» για το καλύτερο του Δήμου μας».

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις δεσμεύσεις του συνδυασμού: 1. Μείωση Δημοτικών Τελών κατά 30% τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και σε οικίες.  2. Μειωμένα Δημοτικά Τέλη σε ευπαθείς ομάδες και στους τρίτεκνους. 3. Κατασκευή του 8ου Δημοτικού Σχολείου. 4. Κατασκευή αγάλματος του «δικού μας» Θουκυδίδη. 5. Διοργάνωση Συνεδρίου σε ετήσια βάση για τον Θουκυδίδη. 6. Αγορά Οικοπέδου στο Κάτω Καλαμάκι με σκοπό τη δημιουργία πλατείας και υπόγειων θέσεων στάθμευσης για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. 7. Άμεση μελέτη και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης. 8. Κατασκευή 2ουΚλειστού Γυμναστηρίου. 9. Επιτάχυνση των διαδικασιών για να αρχίσουν τα έργα στη Μαρίνα Αλίμου. 10. Αγορά απορριμματοφόρων και φορτηγών για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 11. Άμεσα όλες οι ενέργειες για την αντιμετώπιση του γκρεμισμένου κρηπιδώματος στην παραλία, πριν να είναι αργά! 12. Αξιοποίηση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. 13. Είμαστε ΥΠΕΡ της επένδυσης στο Ελληνικό. Λέμε ΟΧΙ στην προσφυγή από το Δήμο Αλίμου. 14. Δωρεάν τροφεία για όλους τους Παιδικούς Σταθμούς. 15. Συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. 16. Δενδροφύτευση.

Οι 35 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ο Αγώνας για τον Άλιμο» είναι:  Aλευράς Παναγιώτης, Αρφάνης Ιωάννης, Βαρδάκας Γιώργος, Βέρρας Κωνσταντίνος, Γαϊτάνη Μάρω, Γιαννάτου Δέσποινα, Γκώνιας Κωνσταντίνος, Γρηγοράτος Γεράσιμος, Γρηγοροπούλου Μάγδα, Δημητρούλια Κωνσταντίνα, Δρακάκης Πέτρος, Κατσιαμάκης Ανδρέας, Κατσίγιαννης Σωτήριος, Κεχαγιάς Μιχάλης, Κουντουριώτης Μάκης, Κουτούγερα Μαρία, Κουτσούρη Ελένη, Λουκά Αικατερίνη, Μιτελούδης Δημήτρης, Μίτζας Γιάννης, Μπασκάκης Γεώργιος, Μπεκίρης Παναγιώτης, Ορφανίδης Αλέξανδρος, Παναγιωτοπούλου Παναγιώτα, Πίκουλας Κυριάκος, Σχισμένος Δημήτρης, Σωτηροπούλου Γεωργία, Τριανταφύλλου Μιράντα, Τσιλιγιάννης Σπυρίδων, Τσίπα Σταυρούλα, Φαρμάκης Κωνσταντίνος, Φλώρου Μαριάννα, Χαραλαμπόπουλος Αθανάσιος, Χατζηαντωνάκη Μαριέττα, Χαλκιοπούλου Καλλιόπη (Πέπη).