Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Η Αλιμιώτισσα Βούλα Αμιραδάκη, σε μία βραδιά όπερας στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητούς Κατακουζηνού

Η Αλιμιώτισσα Βούλα Αμιραδάκη, σε μία βραδιά όπερας στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητούς Κατακουζηνού

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό opera gala με την Αλιμιώτισσα υψίφωνο Βούλα Αμιραδάκη, η οποία θα ερμηνεύσει μουσική από το ελληνικό και διεθνές κλασικό ρεπερτόριο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Άγγελου και Λητούς Κατακουζηνού.
Είσοδος 10 €
*Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων του μουσείου Κατακουζηνού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κλείστε τις θέσεις σας γράφοντας το όνομά σας και τον αριθμό των κρατημένων θέσεων στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό 
Η Βούλα Αμιραδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο με συνεχείς ετήσιες βραβεύσεις και υποτροφία.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές μονωδίας (τάξη Κρίλοβιτς) και μελοδράματος (τάξη Β. Νικολαΐδη) στο Ωδείο Athenaeum (πρώτο βραβείο και άριστα παμψηφεί).
Είναι αριστούχος αρμονίας-αντίστιξης-φούγκας καθώς και πιάνου. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.
Παρακολούθησε τάξεις δεξιοτεχνίας με τη Montserrat Cabballe, την Ghena Dimitrova, τον Άρη Χριστοφέλλη, τον Γιώργο Παππά, τον Τζον Μοδινό, τον Βαγγέλη Χατζησίμο, την Elena Obratsova, την Ζανέτ Πηλού, την Jane Henschel.
Ως υπότροφος του Ιδρύματος Μαρία Κόλλας μελέτησε στο Μιλάνο με τη Μaria-Luisa Cioni και τον μαέστρο και καθηγητή στην Ακαδημία της Σκάλας του Μιλάνου Roberto Negri (2002-05).
Έκανε το ντεμπούτο της στο Udine της Ιταλίας ως Santuzza στην Cavalleria Rusticana, αφού κέρδισε στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού στην ιδία πόλη.
Μετά από διαγωνισμό στην Ιταλία ερμήνευσε το ρόλο της Madamma Butterfly στην ομώνυμη όπερα στην Ν. Κορέα.
Ως νικήτρια στον διεθνή διαγωνισμό Δ. Μητρόπουλου της εδόθη ο ρόλος της Κλυταιμνήστρας στην όπερα Ευμενίδες (Δεκέμβριος 2003).
Στον διεθνή διαγωνισμό Kaleidos στο Παλέρμου της απενεμήθη βραβείο και τιμητική διάκριση (Μαιος 2004).
Στο Grand Prix Μαρία Κάλλας έλαβε τιμητική διάκριση (Μάρτιος 2005) καθώς και στο διεθνή διαγωνισμό της Μάντοβα (Μάιος 2005).
Έχει επίσης λάβει μέρος σε Gala στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, και σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μετείχε επίσης στην συναυλία για τον εορτασμό των 100 χρόνων του θωρηκτού Αβέρωφ.
Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή : μοντέρνα όπερα – ο διωγμένος ως μοίρα, la Bohème ως Mimi, Wesendonck lieder του Wagner.