Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Ο Δημήτρης Σιαντής μας μιλάει για τα 20 χρόνια του Al Dente στο Καλαμάκι

Ο Δημήτρης Σιαντής μας μιλάει για τα 20 χρόνια του Al Dente στο Καλαμάκι

Ήταν Σεπτέμβριος του 2000 όταν ο Δημήτρης Σιαντής, αποφάσισε να ανοίξει ένα ιταλικό εστιατόριο στο Καλαμάκι, στην οδό Θουκυδίδου.

Είκοσι χρόνια μετά, το Al Dente κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Αλιμιωτών και όχι μόνο. 

Έχοντας σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, ο Δημήτρης αποφάσισε ότι η μαγειρική ήταν κάτι που τον τραβούσε περισσότερο και αποφάσισε να σπουδάσει σε σχολή μαγειρικής και να αφοσιωθεί στην γαστρονομία.

Άνοιξε εστιατόρια στην Ελβετία, την Ιταλία και την Γερμανία. Ειδικά στην Γερμανία το εστιατόριο που διατηρούσε, είχε θαμώνες γνωστά ονόματα της πολιτικής όπως η Angela Merckel, o Helmut Kohl κ.α.  Παρ’όλη την επιτυχία των εστιατορίων του στο εξωτερικό, η αγάπη για την πατρίδα ήταν μεγάλη και το 2000 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ανοίξει το “Al Dente” στο Καλαμάκι.

Ποια είναι η συνταγή για το «success story» του Al Dente; «Αγνά υλικά, όχι εκπτώσεις στην ποιότητα, ζεστή ατμόσφαιρα  και αντιμετώπιση του κάθε πελάτη σαν προσωπικό φίλο» μας απάντησε ο Δημήτρης.  

Όντως, στο Al Dente η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ζεστή. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με φωτογραφίες από ιταλικές κινηματογραφικές ταινίες, η μουσική που ακούγεται είναι ιταλική και το φαγητό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μία ιταλική τρατορία υψηλού επιπέδου. Διάφορες πίτσες και πάστα, αλλά και διάφορα άλλα πιάτα συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο κατάλογο εκλεκτής γαστρονομικής εμπειρίας.

Ριζότο παρμεζάνας Reggiano γαρνιρισμένο με ραγού από φρέσκο κρέας βουβαλιού, Vitello Tonnato, Μπιφτεκάκια Σολωμού με σως Remoulade, Ravioloni γεμιστά με αχλάδι και τυρί και Carpaccio di Μanzo, Scalopine al Limone,  είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μας.

Όμορφη λεπτομέρεια: η κουμπότρυπα στη λινή πετσέτα, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στο πουκάμισο του επισκέπτη και με αυτόν τον τρόπο, να τον απαλλάξει από το άγχος του λεκέ.

 

Δεν είναι τυχαίο που το Al Dente παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, ενώ ιταλικά εστιατόρια  όπως η Fontanina, το Al Tartufo, το La Bussola και το Arcobaleno, δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν στην περιοχή μας.

Al Dente: Θουκυδίδου 19, Άλιμος – 210 9810093

 

Ελισάβετ Μιτσού