Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Βαγγέλης Μπαταρλής: Ο αστυνομικός που έσωσε μία γυναίκα από πνιγμό στον Άλιμο

Βαγγέλης Μπαταρλής: Ο αστυνομικός που έσωσε μία γυναίκα από πνιγμό στον Άλιμο

Την είδηση πως άνδρας της Άμεσης Δράσης έσωσε γυναίκα από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή το μεσημέρι, όταν λουόμενοι άκουσαν μία νεαρή γυναίκα να καλεί σε βοήθεια από τη θάλασσα. Αμέσως ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και λίγες στιγμές μετά, ο Βαγγέλης Μπαταρλής έβγαζε τον εξοπλισμό του και βούτηξε στα νερά ώστε να σώσει τη γυναίκα.

Αφού κολύμπησε περίπου 150 μέτρα, έφτασε στη γυναίκα και κατάφερε να τη βγάλει μέχρι την ακτή.

Από το σημείο την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και η νεαρή είναι καλά στην υγεία της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της, ενώ προληπτικές εξετάσεις έγιναν και στον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός που την έσωσε υπηρετούσε μέχρι πρότινος στον Έβρο, όπου είχε πάρει απόσπαση για την έκτακτη φύλαξη των συνόρων. Το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του στην Αθήνα. 

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, έγραψε για εκείνον:  «Όταν μου είχες πει ότι σε γυρνάνε πίσω στην Αθήνα, αν θυμάσαι σου είχα πει είσαι τόσο άξιος, φιλότιμος και ικανός Συνάδελφος (για ένα λόγο γίνονται όλα) και να προσέχεις. Με έκανες περήφανο γιατί έχουμε δουλέψει μαζί στο ποτάμι, μας έκανες περήφανους μαγκιτη μου γιατί έσωσες μια γυναίκα. Συνάδελφε μου μας έκανες όλους τους Εβριτες περήφανους!!».