All Around

Άγιος Δημήτριος: 12 Μαϊου η Ειρηνοδρομία

Άγιος Δημήτριος: 12 Μαϊου η Ειρηνοδρομία

O Δήμος Αγ. Δημητρίου τα τελευταία 36 χρόνια διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση «Ειρηνοδρομία» στο πλαίσιο των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ειρηνοδρομία συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και με την υποστήριξη του ΠΣΑΤ και του ιδρύματος της «Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων: 2,5 χλμ., 5 χλμ., 10 χλμ. ,1000μ. AμεA. Τα 10 χλμ. μάλιστα πραγματοποιούνται σε πιστοποιημένη από την AIMS διαδρομή και έχουν ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, προσελκύοντας δρομείς από την Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια.

Η Ειρηνοδρομία με αγάπη για τον αθλητισμό και τις αξίες του, εργάζεται σκληρά για να παρέχει κάθε χρόνο έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά:

Οι διαδρομές είναι κυκλικές με σημείο εκκίνησης/τερματισμού από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου επί της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, έχουν μετρηθεί από τον επίσημο μετρητή της AIMS ενώ η διαδρομή των 10 χλμ. φέρει και την πιστοποίηση της AIMS.

Οι σταθμοί τροφοδοσίας ορίζονται με βάση τον κανονισμό. Στο 5ο χλμ. συναντάται σταθμός με εμφιαλωμένο νερό για τους δρομείς των 5 & 10 χλμ. ενώ στο 7,5 χλμ. συναντάται σταθμός με εμφιαλωμένο νερό αλλά και ισοτονικό ποτών για τους δρομείς των 10 χλμ.

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση των 10 & 5 χλμ. καθώς και η έκδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται από επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης με το σύστημα bib tag της Ολλανδικής εταιρείας MYLAPS. Η εν λόγω τεχνολογία συνιστά τον μοναδικό αξιόπιστο τρόπο χρονομέτρησης αγώνων με μεγάλη συμμετοχή και υπόκειται στις προδιαγραφές και στους κανόνες περί ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η Οργανωτική επιτροπή προς ενθάρρυνση της συμμετοχής και εμβάθυνση στην αντίληψη των ωφελειών της άσκησης και του συμμετοχικού αθλητισμού συνεχίζει για άλλη μία χρονιά τη συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα του Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου η συμμετοχή όλων των μαθητών του δήμου, μέσω της Σχολικής τους Μονάδας παρέχεται δωρεάν. Ταυτόχρονα έχει θεσπίσει πέρα από την ατομική και την ομαδική εγγραφή με μειωμένο κόστος συμμετοχής για ομάδες, συλλόγους, εταιρείες αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Η Ειρηνοδρομία είναι ένας αγώνας, μία γιορτή, με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που έχει αγκαλιαστεί από πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών, φορέων και σωματείων που τον τιμούν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τους. Το κεντρικό μας σύνθημα για το 2019 είναι : «Τρέχουμε για την Ειρήνη με τη Φλόγα στην Καρδιά» και υποστηρίζουμε τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται: https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/