All Around

Zero Waste Beaches by Coca Cola: Η Γλυφάδα είναι η παραλία της Αττικής που θα κοσμεί ένα τρισδιάστατο έπιπλο απο πλαστικό που ανακυκλώθηκε

Zero Waste Beaches: Η Γλυφάδα είναι η παραλία της Αττικής που θα κοσμεί ένα τρισδιάστατο έπιπλο απο πλαστικό που ανακυκλώθηκε

Του χρόνου το καλοκαίρι θα κοσμεί τη Γλυφάδα ένα έπιπλο από ανακυκλωμένο υλικό, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ζero Waste Beaches».

Μάλιστα, θα είναι η μόνη παραλία της Αττικής που θα συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα της Coca Cola.

Η εταιρεία στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Zero Waste» υλοποιεί ένα παγκόσμια όραμα της εταιρείας για έναν κόσμο χωρίς απορρίματα. Εστιάζει στις ανακυκλώσιμες συσκευασίες και έως το τέλος της επόμενης δεκαετίας έχει ως στόχο την ανακύκλωση μίας συσκευασίας για κάθε μία συσκευασία που κυκλοφορεί στην αγορά. Φέτος, το καλοκαίρι, το Zero Waste Future μεταφέρεται στις παραλίες ως Zero Waste Beaches και ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα ZeroWaste Beaches, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, περιλαμβάνονται 9 ελληνικές παραλίες και θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως τοποθέτηση κάδων 4 ρευμάτων ανακύκλωσης με ξεχωριστό ρεύμα για τα πλαστικά μπουκάλια που προωθεί τη διαλογή στην πηγή, οργανωμένους καθαρισμούς παραλιών καθώς και πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε 27 παραλιακές επιχειρήσεις για το προσωπικό και για τους επισκέπτες γύρω από τα θέματα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Η εταιρία έχει ως στόχο να ανοίξει τον διάλογο γύρω από το ζήτημα των απορριμμάτων και να δημιουργήσει ένα κίνημα που μαζί του θα φέρει την αλλαγή αναφορικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα και κυρίως τις πλαστικές συσκευασίες. Γι’ αυτό, καλεί τον κόσμο σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεται να ανακυκλώσει τα απορρίμματά του τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να δώσει δεύτερη και τρίτη ζωή στις πλαστικές συσκευασίες.

Το καλοκαίρι του 2020 την παραλία της Γλυφάδας θα κοσμεί του χρόνου ένα τρισδιάτατο εκτυπωμέο έπιπλο από το πλαστικό που συλλέχθηκε και ανακυκλώθηκε μέσα από το πρόγραμμα Zero Waste Beaches ως μια ζωντανή απόδειξη πως το πλαστικό μπορεί να επιστρέψει ως ένα νέο χρήσιμο αντικείμενο για τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Επισημαίνεται πως θα είναι η μόνη παραλία της Αττικής, ανάμεσα σε αρκετές παραλίες νησιών.