Ουδέν μονιμότερον της… περιφράξεως

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 19/11/2019 - 21:22

Ε, να μην ασχολούμαστε μόνο με τα… μεγάλα προβλήματα, όπως το χθεσινό πολιτικό -θρησκευτικό, ας ασχοληθούμε και με τα… μικρά ήτοι με μια… περίφραξη.

Όλα τα… κακά ξεκίνησαν από την μη εκλογή, ελέω εκλογικού Νόμου Αλεξίου του… διαδηλωτή, του πολυγραφότατου, έτσι κι’ αλλιώς, Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Έτσι ελλείψει άλλων… βασάνων, ο Γιώργης το έριξε στο ρεπορτάζ, προσφέροντας μας αρκετή βοήθεια, όπως παρομοίως κάνει με ζηλευτή ακόμα και για επαγγελματία ζήλο και επιτυχία, ο ανήσυχος συμπολίτης Λευτέρης Πυκνής.

Έτσι λοιπόν επεσήμανε τα χάλια του πρώην Μαιευτηρίου, που και αυτό ανήκει ιδιοκτησιακά στο Σκυλίτσειο.

Ευαίσθητη η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ενημέρωσε ότι ανατέθηκε σε τεχνικούς μελέτη, για να δούν το κόστος επισκευής, το οποίο όποτε βγεί θα είναι… απαγορευτικό, λέμε εμείς και στο μεταξύ συνεργείο του Δήμου Χίου, μάθαμε από τους γείτονες, βοήθησε το Νοσοκομείο, φτιάχνοντας την εικονιζόμενη περίφραξη.

Επειδή παρομοίως όταν φτιάχτηκε η στοά έξω από το Στέκι, προς τα κατεψυγμένα του Σιδεράτου, κάνω Χιακή… περιγραφή για να καταλαβαινόμαστε, για να μην πέσει το ερείπιο, πάνω από το Φαρμακείο του Κοκκινάκη, είχαμε συγχαρεί τον Δήμο για την καλή δουλειά, γιατί η αποκατάσταση θα κλείσει την… εικοσαετία, παρομοίως φοβόμαστε ότι το αυτόν θα γίνει και έξω από το παλιό Μαιευτήριο.

Και επειδή η κυρία Κανταράκη ως λειτουργός της υγείας πιθανόν δεν γνωρίζει ότι ο τεχνικός κλάδος, Μηχανικοί και ειδικά οι τεχνίτες, συνεργεία κ.λ.π. έχουν μια ειδική σχέση με τον… χρόνο, θερμά παρακαλούμε να αποκατασταθεί ο χώρος.

Κατ’ αρχήν το παλιό μαιευτήριο δεν έχει τα χάλια άλλων κτιρίων.

Μετά όπως φαίνεται και μακροσκοπικά θα μπορούσαν να μπούν σκαλωσιές προστασίας σε υψηλότερο επίπεδο ώστε να μην διακόπτεται η πορεία του πεζοδρομίου και το κυριότερο να μην αφαιρείται οδόστρωμα για οχήματα αλλά και ως χώρος στάθμευσης.

Έχουμε δε την εντύπωση ότι αν δεν έχει ήδη κάνει παρατήρηση ο Διοικητής της τροχαίας, κάποια στιγμή θα κάνει, αφού η σκαλωσιά που… κλέβει παράνομα δρόμο μπήκε για να… μείνει.

Συνεπώς παρακαλούμε θερμά για την σχετική αποκατάσταση.

 

Υ.Γ. Παρατηρήστε καλά την φωτογραφία. Αφορά την ημερομηνία που η ΔΕΗ είχε… ξεχάσει τα φώτα της πόλης ανοικτά και την ημέρα, λόγω βλάβης. Ωραία, ανθρώπινο, αλλά η σχετική χρέωση αφαιρέθηκε από τον δημοτικό φωτισμό ή δεν πιάνεται επειδή θα τον πληρώσουμε… όλοι;

Σχετικά Άρθρα