«Ο Βροντάδος του αύριο»

Κυρ, 05/05/2019 - 17:39

Στις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019 για το Κοινοτικό Συμβούλιο Βροντάδου, θα συμμετέχει η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση «Ο Βροντάδος του αύριο».

Η κίνηση συγκροτείται απο πολίτες του Βροντάδου, με όραμα, ελπίδα και μεράκι για δουλειά.

Είναι ανεξάρτητη απο τους συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο της Χίου και είναι ενωτική προσπαθώντας ενώσει όλους τους δημότες, σε ένα κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από ένα Βροντάδο έξω απο τη μιζέρια και την οπισθοδρόμιση, ζωντανό, διεκδικητικό, πρότυπο «ανάπτυξης» με ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Με Δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό στον διάλογο τον πλουραλισμό και την αντίθετη άποψη. Με τακτικές λαϊκές και συνοικιακές συνελεύσεις για προγραμματισμό και απολογισμό των πεπραγμένων της καθε περιόδου.

Με προσανατολισμό στην στήριξη της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της συμμετοχής στα κοινά.

Με ενθάρρυνση και στήριξη του έργου των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του Περιβαλλοντικού Κέντρου  Ομηρούπολης και την ανάληψη πρωτοβουλιών για καινοτόμες δράσεις, με εξειδικευμένα θερινά σχολεία στον τομέα του πολιτισμού αλλά και της τεχνολογίας.

Με συνεργασία με όλους τους φορείς πολιτισμού του Βροντάδου για συντονισμό, προγραμματισμό και συνεργασίες.

Με άξονα του προγράμματός μας τις εισηγήσεις, τις προτάσεις και τα συμπεράσματα του Παμβρονταδουσιακού Συνεδρίου του 2018, το οποίο ήταν μια ανοικτή διαδικασία συζήτησης και προβληματισμού και την καθιέρωσή του ως θεσμού.

Με διεκδίκηση έργων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως της περιοχής της Κλειδούς και του περιαστικού δάσους σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες δράσης στην περιοχή.

Με διεκδίκιση  ποιοτικών υπηρεσιών στους τομείς της ύδρευσης, της  καθαριότητας, της οδοποίιας και του ηλεκτροφωτισμού.

Με αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου σε τόπο ψυχαγωγίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Με ανοιχτές τις κεραίες στην κοινωνία, στηρίζοντας τις νέες οικογένειες με την διεκδίκηση και δημιουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη βόρεια πλευρά του Βροντάδου αλλά και στην τρίτη ηλικία με την δημιουργία ενός σύγρονου χώρου συνάντησης (ΚΑΠΗ).

Με χρήση της τεχνολογίας προς όφελος των δημοτών διεκδικώντας σχετικά προγράμματα απο το επόμενο κοινοτικό πλαίδιο στήριξης.

Με συστηματική προβολή των τοπικών ζητημάτων στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και της συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Βροντάδος του αύριο» διεκδικεί την στήριξη των πολιτών του, για να διεκδικίσει στη συνέχεια εξ ονόματός τους, το ΑΥΡΙΟ που τους αξίζει.

 

Στο ψηφοδέλτιο της κίνησης συμμετέχουν:

Αθανασόπουλος Δημήτρης – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ομηρούπολης.

Βούκουνας Κωνσταντίνος – Πολιτικός Μηχανικός, Εκπαιδευτικός

Ζαννίκος Ισίδωρος - Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Ζαννίκου Καλλιόπη -  Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κόκκαλη Φιλία – Ιδιωτικός υπάλληλος

Κάβουρας Μάρκος – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μπίλου Μαρία Υπάλληλος Τουρισμού

Πελαντή Μαρία (Μαριάννα) – Δασκάλα, Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου

Σαλλιάρης Ι. Παντελής – Μαθηματικός

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα