Ετοιμάζονται οι Αρμολούσοι για τη γιορτή της Μαστίχας

Δευ, 05/08/2019 - 15:58

 

Με επίκεντρο τ’ Αρμόλια θα γίνει φέτος η γιορτή μαστίχας την Πέμπτη 8 Αυγούστου από τις 7 το απόγευμα, που στόχο έχει την ανάδειξη των μαστιχοχωρίων, σε μια περίοδο που το νησί φιλοξενεί όχι μόνο τους ντόπιους και τους Χιώτες ομογενείς αλλά και επισκέπτες.

Αυτή τη φορά το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων έχει να κάνει με «τα χωριά της μαστίχας στα χρόνια της πειρατείας» και οι Αρμολούσοι ετοιμάζονται να μας δείξουν το χωριό τους που δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται περνώντας από τον κεντρικό δρόμο.

Το οχυρωματικό έργο στην περιοχή,  από τις βίγλες μέχρι τα κάστρα στα χωριά, θα αναδειχθεί στη γιορτή που θα περιλαμβάνει αρκετές δράσεις, από ομιλίες (όπως αυτή του Αρχιτέκτονα, νυν δημάρχου, Μανώλη Βουρνού για τις Βίγλες και τους οχυρωματικούς οικισμούς), μέχρι εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσίαση των μαστιχοχωρίων σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους στα στενά και στις πλατείες των Αρμολίων, πολλά ντόπια εδέσματα από τις νοικοκυρές των χωριών, ζωντανή μουσική από τους αδελφούς Πούπαλους και πολλά άλλα τα οποία θα ζήσουν όσοι επισκεφθούν τ’ Αρμόλια το συγκεκριμένο απόγευμα και βράδυ, όπως είπε στην «Α» ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, Νίκος Πρωτόπαππας.

Η γιορτή ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια από τη δημοτική ενότητα των Μαστιχοχωρίων και κάθε χρόνο τη διοργανώνει και ένα διαφορετικό χωριό (έχουν προηγηθεί τα Πυργί, Ελάτα, Ολύμποι, Καλαμωτή και Βέσσα). Φέτος, όπως τόνισε ο κος Πρωτόπαππας  είναι η σειρά των Αρμολίων και του χρόνου θα ακολουθήσει το Λιθί. Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον να συμμετάσχουν έχουν εκδηλώσει και χωριά από την πρώην δημοτική ενότητα Ιωνίας, που την Πέμπτη θα κάνουν την «παρθενική» τους εμφάνιση στη γιορτή.

Σχετικά Άρθρα