Επιμελητήριο Χίου: Στις 22 Γενάρη ας ενωθούμε όλοι μαζί για να φθάσει το μήνυμα

Πέμ, 16/01/2020 - 14:23
φωτο αρχείου

"Η ολιγωρία έχει δυναμιτίσει επικίνδυνα την κοινωνική ειρήνη στο νησί μας και ευθύνεται κύρια για την ενίσχυση ακραίων τάσεων, πρωτόγνωρων για τη Χίο.", αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επιμελητήριο Χίου για την κινητοποίηση της 22ας Ιανουαρίου αναφορικά με το προσφυγικό /μεταναστευτικό και  καλεί σε συμμετοχή, γνωστοποιώντας ότι την ίδια ημέρα κλειστές θα είναι και οι υπηρεσίες του. 

Αναλυτικά αναφέρει:

"Το Επιμελητήριο Χίου στηρίζει τις απόλυτα δικαιολογημένες κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν τόσο από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Βορείου Αιγαίου όσο και από επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς και προτρέπει τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτές.

Σταθερά τα τελευταία χρόνια προειδοποιούμε ότι οι συνέπειες της ελλιπούς διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης θα είναι και πολυετείς αλλά και πολυδιάστατες για το νησί μας.
Οι συνθήκες που επικρατούν στα Hot Spots θα καταγραφούν από τον ιστορικό του μέλλοντος ως η σύγχρονη ντροπή των πολιτισμένων κρατών, τα οποία δρώντας χωρίς ίχνος αλληλεγγύης δημιούργησαν σύγχρονα κολαστήρια εντός και εκτός των τειχών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ο εγκλωβισμός ψυχών έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα απόγνωσης, οργής και απελπισίας που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει. Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών οι οποίες στάθηκαν αλληλέγγυες από την πρώτη στιγμή, δικαίως σήμερα έχουν έντονα προβληματισθεί από τον απαράδεκτο χειρισμό της προσφυγικής κρίσης που μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές ανθρώπων.

Η ολιγωρία έχει δυναμιτίσει επικίνδυνα την κοινωνική ειρήνη στο νησί μας και ευθύνεται κύρια για την ενίσχυση ακραίων τάσεων, πρωτόγνωρων για τη Χίο.

Εσχάτως διχαστικά διλήμματα και λογικές έχουν παρεισφρήσει με προφανή κίνδυνο να δηλητηριάσουν τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ανευθυνότητα με την οποία έχει αντιμετωπισθεί έως σήμερα το προσφυγικό ζήτημα -κυρίως όσον αφορά την εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου- φοβούμαστε ότι θα γίνει, κάτι που απευχόμαστε, αιτία μεγαλύτερων δεινών για τους νησιώτες.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πλείστες εξαγγελίες και υποσχέσεις αναφορικά με την αποσυμφόρηση του νησιού αλλά και την ανάληψη μέτρων που θα το ανακούφιζαν, ωστόσο η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη με περιστατικά βίας, αύξηση κλίματος ανασφάλειας, ενώ οι Χιώτες βλέπουμε με αγωνία ως απόρροια όλων των παραπάνω, τις επιχειρήσεις μας να καταστρέφονται και τους όποιους δυνητικούς επενδυτές να αποχωρούν από το νησί ματαιώνοντας κάθε επενδυτικό σχέδιο.

Το νησί μας ζει την εποχή της αποεπένδυσης, καθώς επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και νέες επενδύσεις είτε αναβάλλονται, είτε ματαιώνονται.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Χίου θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Ας ενωθούμε όλοι μαζί στην πλατεία για να φθάσει το μήνυμα δυνατό και καθαρό σε όλους τους αποδέκτες."

Σχετικά Άρθρα