Κλειστή ΟΛΗ η Χίος

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 22/01/2020 - 10:04

Καθολική είναι η ανταπόκριση των Χιωτών στο κάλεσμα της Περιφέρειας, Δήμων και φορέων (συνδικαλιστικών και επαγγελματικών) για παύση κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας σήμερα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. 

Και μόνο ένα πέρασμα από τους κεντρικούς δρόμους της αγοράς, ή από το λιμάνι αποτυπώνει την πλήρη... ακινησία, η οποία όμως σε λιγότερο από μια ώρα αναμένεται να ανατραπεί, αφού θα ξεκινήσει η κάθοδος στο κέντρο για τη συγκέντρωση.

Και η Χίος, όπως και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου υψώνει τη φωνή της με την απαίτηση να ακουστεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος, το μεγαλύτερο βάρος του οποίου μέχρι τώρα σηκώνουν τα νησιά μας.  

Οι Χιώτες ζητούν να μπει τέλος στο αίσχος της ΒΙΑΛ, να μην δημιουργηθεί νέα υπερδομή και να λειτουργήσει στο νησί ένα κέντρο χωρητικότητας έως 500 ατόμων, όπου θα γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, ο Δήμαρχος Ψαρών, Κ. Βρατσάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντ. Λεγάτος, ο Πρόεδρος της ΝΕ Χίου του ΤΕΕ, Μ. Μισυρλής, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Βασ. Παππάς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας.

Σχετικά Άρθρα