Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών στη Χίο και τη Μυτιλήνη θα γίνουν

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 16/01/2020 - 19:39

Αυτό βεβαίωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιντερ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Έχουμε άλλη πολιτική απ’ αυτήν του Σύριζα, έχουμε άλλη νομοθεσία πλέον για το άσυλο. Σε δύο μήνες θα εξετάζεται το άσυλο όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και όσοι δεν έχουν προσφυγικό προφίλ θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα. «Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω». Θέλω να είμαι καθαρός και θέλω να το ξέρουν όσοι ξεκινούν να ρθούν στην χώρα μας.

Όσον αφορά τις νέες δομές ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός.

Έχουμε βρεί τις τοποθεσίες, είπε, τα Κέντρα θα γίνουν στην Μυτιλήνη και στη Χίο, η Μόρια και η ΒΙΑΛ θα κλείσουν, καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των κατοίκων αλλά όταν δούν να εφαρμόζεται η πολιτική μας θα αλλάξουν γνώμη.

Αναφορά έκανε επίσης και στον Νότη Μηταράκη, σημειώνοντας ότι τον επέλεξε για τις ικανότητες του, αλλά και γιατί ως νησιώτης γνωρίζει το πρόβλημα και γιατί όπως είπε έχει επιπρόσθετους λόγους να πετύχει η εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Υπήρξαν επιχειρησιακά ζητήματα, που δεν σχετίζονται με την άσκηση της πολιτικής για το μεταναστευτικό, που οδήγησαν στην απόφαση για επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε πως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν χρειάζονται. «Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν έξι μήνες δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γι'αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω», ανέφερε.

«Δεν είναι και τόσες οι δομές φιλοξενίες που θα δημιουργηθούν, ούτε είναι τα νούμερα τόσο δραματικά» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως αυτές θα ολοκληρωθούν. «Είναι εθνική πολιτική η δημιουργία αυτών των χώρων και όταν ολοκληρωθούν, τότε θα αντιληφθούν όλοι την ορθότητα της πολιτικής μας».

«Καταλαβαίνω τον προβληματισμό και την ανησυχία και το άγχος των πολιτών» σημείωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνικών στην δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας. «Να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των νησιών πως ο σχεδιασμός αυτός θα είναι τελικά προς ώφελός τους. Γι’ αυτό επέλεξα έναν τοπικό βουλευτή ο οποίος γνωρίζει το θέμα» σημείωσε, αναφερόμενος στον Νότη Μηταράκη που ανέλαβε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Στο βίντεο που επισυνάπτεται οι αναφορές του Πρωθυπουργού στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ξεκινούν στο 8.24 και διαρκούν μέχρι το 17.03
 

synenteyxi_k._mitsotaki_ston_tileoptiko_stathmo_alpha_tv

Σχετικά Άρθρα