Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ένοπλες ληστείες με βία: Εφιαλτικές στιγμές για ανδρόγυνο και ηλικιωμένη
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλες ληστείες με βία: Εφιαλτικές στιγμές για ανδρόγυνο και ηλικιωμένη

Ένοπλες ληστείες με βία: Τρεις άνθρωποι- ανδρόγυνο στο Βέλο, ηλικιωμένη στην Ακράτα- έζησαν πραγματικό εφιάλτη στα χέρια βάρβαρων ληστών.

Ένοπλες ληστείες με βία: Ο ένας πήδηξε από τη μάντρα για να σωθεί και στην άλλη περίπτωση, ένας Αλβανός πήγε να πνίξει ηλικιωμένη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο Βέλο Κορινθίας, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο εισέβαλαν ανελέητοι, αιμοχαρείς ληστές, μετά τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε, προσπάθησε να βρει σωτηρία τρέχοντας, μέσα στο χώρο όπου βρίσκονταν τα σκυλιά της οικογένειας!!!

Ήταν άνθρωπος του σπιτιού

Σε χωριό της Ακράτα, 23χρονος Αλβανός ο οποίος βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού και στις επισκευές ηλικιωμένη γυναίκα, αποφάσισε να τη ληστέψει. Την χτύπησε και την έσφιξε στο λαιμό με τα χέρια του, αφήνοντάς την χωρίς τις αισθήσεις της για ώρες στο πάτωμα!

Δύο δραματικά περιστατικά 

Πρόκειται για δύο δραματικά περιστατικά, στα οποία τρεις άνθρωποι- ανδρόγυνο στο Βέλο, ηλικιωμένη στην Ακράτα- έζησαν πραγματικό εφιάλτη στα χέρια αποφασισμένων, βάρβαρων ληστών που έψαχναν για χρήματα.

Κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι 

Στην περίπτωση της Κορινθίας, τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι όπου διαμένει ανδρόγυνο. Άρπαξαν τον άνδρα από τα μαλλιά και του χτυπούσαν, όπως ανέφερε ο ίδιος, το κεφάλι στα πλακάκια (!) για να τους πει “πού είχε κρυμμένα τα χρήματα”.

Έσυρε τη γυναίκα στο πάτωμα

Τις ίδιες δραματικές στιγμές τρόμου, ένας από τους κακοποιούς-εισβολείς, έσυρε τη γυναίκα στο δάπεδο, αναζητώντας χρήματα. Άρπαξε μια τσάντα με λιγοστά χρήματα και κάποια πορτοφόλια κενά.

Πήδηξε τη μάντρα και βρέθηκε στον δρόμο για βοήθεια

Οι ληστές διέφυγαν όταν ο ιδιοκτήτης, κατάφερε να περάσει πίσω από το χώρο των σκύλων, να ανέβει στον μαντρότοιχο και να πηδήξει στο δρόμο.

Σταμάτησε διερχόμενους και ζήτησε βοήθεια

Εκεί σταμάτησε ένα διερχόμενο όχημα και παρακάλεσε τους επιβάτες να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες στην Κορινθία για τον εντοπισμό των επικίνδυνων ληστών.

Καταζητείται 23χρονος Αλβανός

Στην Ακράτα, η Αστυνομία εκεί, καταζητεί έναν 23χρονο Αλβανό, ο οποίος λίγο έλειψε να στραγγαλίσει ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο σπίτι της, για να αρπάξει τις οικονομίες της που ανέρχονταν σε 2.300 ευρώ.

Βοηθούσε στις δουλειές

Καθώς ήταν γνώριμος και κάτοικος στην περιοχή, βοηθούσε σε δουλειές. Έτσι, είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη της ιδιοκτήτριας του σπιτιού.

Την έπιασε από τον λαιμό

Σε κάποια στιγμή που εντόπισε τα χρήματα, τη χτύπησε ξαφνικά, την έπιασε από το λαιμό και η ηλικιωμένη σωριάστηκε χωρίς αισθήσεις.

Από εκείνη την ώρα, εξαφανίστηκε 

Ο αλλοδαπός καταζητούμενος από τη στιγμή της εγκληματικής πράξης, εξαφανίστηκε από το σπίτι στο οποίο διέμενε και αναζητείται παντού.

Η δικογραφία εναντίον του υπεβλήθη στον εισαγγελέα Καλαβρύτων.

Mια γειτόνισσα ανησύχησε 

Η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε από μια γειτόνισά της που ανησύχησε κι έφθασε στο σπίτι.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί θεώρησαν αναγκαία τη νοσηλεία της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις