Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές με νοικιασμένα αυτοκίνητα: Μηχανοκίνητες συμμορίες, εξαρθρώνονται από την ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές με νοικιασμένα αυτοκίνητα: Μηχανοκίνητες συμμορίες, εξαρθρώνονται από την ΕΛΑΣ

Κλοπές με νοικιασμένα αυτοκίνητα: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μπήκαν στα ίχνη της συμμορίας των περιοδευόντων δραστών και σε οργανωμένη επιχείρηση συνέλαβαν δέκα άτομα.

Κλοπές με νοικιασμένα αυτοκίνητα: Εξορμούσαν με νοικιασμένα αυτοκίνητα από τα Λιόσια και το Καματερό, έφθαναν, κατά ομάδες σε πόλεις-στόχους, διέμεναν ένα ή δύο βράδια σε ξενοδοχεία, παρακολουθούσαν την “κίνηση” και χτυπούσαν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χωρισμένοι σε δύο ομάδες και τη συμμετοχή πάντα τριών γυναικών, είτε προφασίζονταν ότι πουλάνε σε τιμή… ευκαιρίας ενδύματα είτε προφασιζόμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια, που είχαν επιλέξει οι αρχηγοί των οργανώσεων και απασχολώντας τους ιδιοκτήτες, σήκωναν τα πάντα!

Στα ίχνη των περιοδευόντων… δραστών 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου μπήκαν στα ίχνη της συμμορίας των περιοδευόντων δραστών και σε οργανωμένη επιχείρηση σε Άνω Λιόσια και Καματερό συνέλαβαν δέκα άτομα, μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Από αυτούς, οι οκτώ είναι άνδρες Ρομά, από 23 έως 43 χρόνων και οι δύο γυναίκες, 41 και 42 χρόνων, λίγο πριν ξεκινήσουν για μία ακόμη… εξόρμηση σε πόλη της χώρας.

Στη φάκα ο ένας από τους δύο αρχηγούς 

Ειδικότερα, για την πρώτη ομάδα, συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, συνολικά τέσσερα μέλη της, μεταξύ των οποίων, ένας 43χρονος που θεωρείται ο ένας από τους δύο αρχηγούς της.

Το δεύτερο αρχηγικό μέλος είναι ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του.

Δράση από τον Οκτώβριο του 2018 

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2018, διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε διαμερίσματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Πάντα παρούσες οι γυναίκες

Οι δράστες λειτουργώντας κυρίως σε ομάδες των πέντε ατόμων από τους οποίους ήταν πάντα οι δύο ή οι τρεις, γυναίκες, αφού ενοικίαζαν αυτοκίνητο μετέβαιναν στην πόλη – στόχο και διέμεναν για ένα ή δύο βράδια σε κάποιο ξενοδοχείο.

Κατά την παραμονή τους οι γυναίκες, με το πρόσχημα πώλησης διαφόρων ειδών ένδυσης, εισέρχονταν σε διαμερίσματα ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Τσιλιαδόροι οι άντρες

Οι συνεργοί τους τις ανέμεναν σε αυτοκίνητα έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου και του οδηγού του οχήματος διαφυγής.

Οι αρχηγοί κανόνιζαν τις εξορμήσεις  

Τα δύο αρχηγικά μέλη της εγκληματικής ομάδας, οργάνωναν “τα ταξίδια” στις πόλεις- στόχους και έδιναν κατευθύνσεις στους συνεργούς τους για την επιλογή των ηλικιωμένων θυμάτων τους.

Σε Πάτρα, Αγρίνιο, Κοζάνη, Αλεξάνδρεια 

Όπως εξακριβώθηκε, είχαν διαπράξει έξι κλοπές από 1-10-2018 μέχρι και 8-3-2019, σε Πάτρα, Αγρίνιο, Κοζάνη και Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αποκτώντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 52.500 ευρώ, από τα οποία τα 49.720 ευρώ ήταν μετρητά.

Για τη δεύτερη ομάδα, συνελήφθησαν  έξι μέλη της.

Κατά την Αστυνομία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές ή απάτες σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, παρουσιαζόμενοι ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και αναφέροντας το πρόσχημα του ελέγχου “διαρροής ρεύματος”.

Φέρονται να είχαν διαπράξει δώδεκα απάτες από 9-1-2018 μέχρι και 24-2-2019, σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη, με λεία 38.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις