Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατρικό Στεφανίδου ληστεία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές των γονιών της παρουσιάστριας
ΕΛΛΑΔΑ

Πατρικό Στεφανίδου ληστεία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές των γονιών της παρουσιάστριας

Πατρικό Στεφανίδου ληστεία: Oι δράστες είχαν συστήσει εδώ και έξι μήνες, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών και ληστειών.

Πατρικό Στεφανίδου ληστεία:Έπιασαν τους ληστές των γονέων της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου, αλλά και ληστρικούς εισβολείς άλλων κατοικιών σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε επιχείρηση της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν τρεις Ρομά, ηλικίας από 17 έως 27 χρόνων, μέλη της συμμορίας που σε καθημερινή βάση, λέει η Αστυνομία, εντόπιζαν και στοχοποιούσαν κατοικίες για να τις διαρρήξουν.

Δρούσαν εδώ και έξι μήνες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και έξι μήνες, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών και ληστειών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Χτυπούσαν απόγευμα ή βράδυ 

Ως προς τον τρόπο δράσης, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας απογευματινές και βραδινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Εκεί εντόπιζαν και στοχοποιούσαν οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας συνήθως τις μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ακινητοποιούσαν ενοίκους

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της οικίας, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου.

Σε κλεπταποδόχους τα κλοπιμαία

Μετά τη διάπραξη των κλοπών και ληστειών και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Το αυτοσχέδιο ρόπαλο 

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα,, κυνηγετικό μαχαίρι, αυτοσχέδιο ρόπαλο, κλεμμένα είδη ρουχισμού καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από Παπάγου, Αγία Παρασκευή, Ραφήνα, μέχρι Γλυκά Νερά και Σπάτα 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν, μία περίπτωση ληστείας και πέντε  κλοπές από οικίες στις περιοχές Παπάγου, Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Ραφήνας και Σπάτων.

Ενώ η έρευνα για εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών η ληστειών συνεχίζεται, υπενθυμίζεται ότι στα χέρια των συγκεκριμένων κακοποιών, είχαν ζήσει προ καιρού στιγμές αγωνίας οι γονείς της Τατιάνας Στεφανίδου.

Είδαν έντρομοι τους τρεις ληστές

Ήταν λίγο μετά τις 9 και 30 το βράδυ, όταν οι άνθρωποι, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, είδαν έντρομοι να εισβάλουν στο σπίτι τους στα Σπάτα, τρεις οπλισμένοι κακοποιοί.

Οι συλληφθέντες είχαν χτυπήσει το κουδούνι για να παραπλανήσουν και όταν ο πατέρας της Στεφανίδου τους άνοιξε, αντίκρισε την τριάδα των ληστών να εισβάλει.

Ακινητοποίησαν τους γονείς και την οικιακή βοηθό 

Ακινητοποίησαν τον ίδιο, τη σύζυγό του και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό τους.

Ερεύνησαν πόντο πόντο όλους του χώρους του σπιτιού κι έφυγαν αρπάζοντας μικρό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ταυτοποιήθηκαν δράστες άγριας ληστείας 

Ακόμη, ένα χρόνο μετά την αιματηρή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, στην Πιερία η Αστυνομία έφθασε στην ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δραστών.

Την είχαν χτυπήσει βάναυσα 

Οι τρεις ημεδαποί, 21, 29 και 32 χρόνων, κατηγορούνται ότι είχαν εισβάλει στο σπίτι της 89χρονης, την χτύπησαν απάνθρωπα για να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα.

Έκαναν τότε το σπίτι άνω κάτω, βρήκαν 300 ευρώ και λίγα χρυσαφικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις