Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προσλήψεις ΣΥΡΙΖΑ: Τι συμβαίνει με την 24χρονη στο γραφείο του Τσίπρα που απασχολεί τα social
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις ΣΥΡΙΖΑ: Τι συμβαίνει με την 24χρονη στο γραφείο του Τσίπρα που απασχολεί τα social

Προσλήψεις ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ και καιρό τα social media έχουν πάρει "φωτιά", υποστηρίζοντας πως η νεαρή χωρίς πτυχίο, παίρνει παχυλό μισθό.

Προσλήψεις ΣΥΡΙΖΑ: Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα και αναρτήσεις που κάνουν το γύρο των κοινωνικών δικτύων, η 24χρονη Νάντια Ρούμπου διορίστηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με «παχυλό μισθό» και χωρίς να διαθέτει πτυχίο.

Στο stoxos.gr, makeleio.gr, amazonios.net, voicenews.gr, theonlinepress.gr, kwloxaneio.gr, oparlapipas.gr και πολλά ακόμη διαβάζουμε:

Στις 19/11/2018, η Κωνσταντίνα Μαρία Ρούμπου διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, (κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου 762, και όχι ως «σύμβουλος του πρωθυπουργού».

Η κα Ρούμπου έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος μεταξύ άλλων στο thepressproject.gr (ιστοσελίδα και ραδιόφωνο), στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στο altsantiri.gr.

«Παχυλός μισθός»

Ένας ακόμη ισχυρισμός που συνοδεύει τα άρθρα και τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα είναι πως η κα Ρούμπου έχει υψηλές απολαβές.

Ωστόσο, στην απόδειξη μισθοδοσίας, όπου φαίνεται πως βρίσκεται στην πρώτη μισθολογική κλίμακα (ΜΚ1) με καθαρές απολαβές 708€.

“Δεν έχει πτυχίο”

Η κα Ρούμπου έχει σπουδάσει «Δημοσιογραφία Συντακτών και Ρεπόρτερ» στο ΙΕΚ Όμηρος (Aegean College) και έχει αποφοιτήσει.

Δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. 

Σε επικοινωνία που είχε το Ellinika Hoaxes μαζί της, έδωσε την παρακάτω βεβαίωση παρακολούθησης από το ιδιωτικό ΙΕΚ:

Το 2014 ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό “Άλλος Δρόμος – Δημοτική κίνηση πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας” και έγραφε:

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα – Μαρία (Νάντια) Ρούμπου, γεννήθηκα το 1995 στο Κερατσίνι και μεγάλωσα στην Αμφιάλη. Τελείωσα το 2ο Γελ. Κερατσινίου. Από τα μαθητικά μου χρόνια ανέπτυξα πολιτική δράση. Εκπροσώπησα την Β’ Πειραιά στη ΙΖ σύνοδο της βουλής των εφήβων, συμμετείχα σε ρητορικούς αγώνες, οργανώθηκα στην αντικαπιταλιστική αριστερά όπου δραστηριοποιήθηκα για 2 χρόνια.

Παράλληλα, υπήρξα συντονιστικό-ιδρυτικό μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου (κίνηση ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και την φασιστική απειλή) απ’το 2012 που δημιουργήθηκε.

Άρθρα και δημόσιες τοποθετήσεις μου έχουν δημοσιευτεί στο μαθητικό περιοδικό Anticapitalista και στην εφημερίδα “Εργατική Αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις