Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διακίνηση μεταναστών: Με φορτηγά, ΙΧ και λεωφορεία
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Με φορτηγά, ΙΧ και λεωφορεία

Στην ημερήσια διάταξη ο ακήρυχτος πόλεμος αστυνομικών-διακινητών παράτυπων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα

Διακίνηση μεταναστών: Στοιβαγμένους σαν ποντίκια, μετέφερε 59 παράτυπους μετανάστες, κρυμμένους σε ειδική κρύπτη μεγάλου φορτηγού μετά ρυμουλκού, 61χρονος Βούλγαρος διακινητής. Οδηγούσε φορτηγό, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στη Βουλγαρία. Κλήθηκε να ακινητοποιήσει το όχημα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Σοχού. Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν σε κρύπτη πενήντα εννέα παράτυποι μετανάστες, κυρίως από την Αφρική και την Ασία.

Οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από σημείο του Νομού Έβρου.  Κατέβαλαν από 1500 ευρώ ο καθένας στον διακινητή Βούλγαρο για την μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη.

Διακίνηση μεταναστών: Ανάλογο περιστατικό πριν λίγα 24ωρα

Πριν από λίγα 24ωρα, στο ίδιο σημείο της Εγνατίας, είχαν σταματήσει για έλεγχο ΙΧΕ στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, 22,27 και 32 χρόνων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, αντίσταση, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι συγκεκριμένοι, αρχικά σταμάτησαν, προφασιζόμενοι ότι υπακούουν στο σήμα. Στη συνέχεια όμως όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εμβόλισαν δύο αστυνομικά οχήματα! Στη συνέχεια προσέκρουσαν σε μπάρες και ακινητοποιήθηκαν στην Οδό Ρεντίνας-Λαγκαδά, στο ύψος της Νυμφόπετρας.

Στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε γιατί προκλήθηκε το επεισόδιο. Στο εσωτερικό του οχήματος έκρυβαν επτά δύστυχους, παράτυπους μετανάστες. Σημειώνει ακόμη η Αστυνομία ότι κατά τη σύλληψή τους, δύο εκ των δραστών προέβαλαν αντίσταση, επιτιθέμενοι στους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές.

Διακίνηση μεταναστών και με το ΚΤΕΛ

Και καθώς οι παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών δεν σταματούν σε καθημερινή βάση αφού κάποιοι προσπαθούν να θησαυρίζουν από την αγωνία των διακινουμένων. Προέκυψε ότι και με υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ επιχείρησαν δύο αλλοδαποί να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο λεωφορείο και συνέλαβαν τους φερόμενους ως διακινητές. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο νεαρούς από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν εφοδιάσει με εισιτήρια, τα οποία και πλήρωσαν, 12 συμπατριώτες τους, προκειμένου να ταξιδέψουν από την Ασπροβάλτα έως τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες επέβαιναν στο ίδιο λεωφορείο με τους μετανάστες. Ο έλεγχος έγινε όταν το όχημα έφτασε στην περιοχή της Σταυρούπολης, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Οι 12 μετανάστες κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι το πρωί της ίδιας μέρας είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, από τον Έβρο, με σκοπό να φτάσουν στην ενδοχώρα. Τέλος, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής μεταναστών σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Με αυτή είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 130 ετών(!) και συνολική χρηματική ποινή 270.000 ευρώ. Το αδίκημα: «Προώθηση πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου σε ελληνικό έδαφος, κατά συρροή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις