Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θήβα: Σε μια γλάστρα “κρυβόταν” το μυστικό του άγριου τραυματισμού της 8χρονης Αλεξίας
ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: Σε μια γλάστρα “κρυβόταν” το μυστικό του άγριου τραυματισμού της 8χρονης Αλεξίας

Θήβα: Ο 54χρονος παραδέχτηκε στη διάρκεια της προανάκρισης ότι αποφάσισε να εξαφανίσει από την περιοχή το περίστροφο που κατείχε παράνομα.

Θήβα: Τις λεπτομέρειες, που συνθέτουν το δράμα του Πάσχα με τον βαρύτατο τραυματισμό στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβολισμό της 8χρονης Αλεξίας στις Θεσπιές, μαζί με το περίστροφο από το οποίο ρίχτηκε η μοιραία σφαίρα, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Ενώ το κορίτσι για τη σωτηρία του οποίου αγωνιά όλη η χώρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερά κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα  Κυριακού, ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης από την Αθήνα, που έριξε τη μοιραία σφαίρα από διπλανό χωριό, δηλώνει –και είναι- συντετριμμένος για αυτό που συνέβη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Φάνηκε από την αρχή τρομοκρατημένος για το δράμα που γράφτηκε, καταφέρνοντας να ψελλίσει ότι δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. “Πολλοί πυροβολούσαν και πετούσαν βεγγαλικά. Έριξα κι εγώ στον αέρα. Κάτω υπήρχε ρεματιά. Δεν φαντάστηκα ότι θα έφτανε σφαίρα σε σπίτι διπλανού χωριού. Άκουσα το τραγικό συμβάν, αλλά δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου μπαλωθιά». Δεν εμφανίστηκα στην Αστυνομία έστω και με υποψία γιατί φοβήθηκα”.

Παραδέχτηκε στη διάρκεια της προανάκρισης  ότι αποφάσισε να εξαφανίσει από την περιοχή το περίστροφο που κατείχε παράνομα δίνοντάς του σε φιλικό πρόσωπο να το μεταφέρει στην Αθήνα. Ο ίδιος έφυγε από το Λεοντάρι την ίδια ημέρα για την Αθήνα”. Είπε ακόμη: “Έβλεπα ειδήσεις για την πορεία της υγείας του παιδιού. Κάποια στιγμή σκεπτόμουν να έρθω στην Αστυνομία να ξεκαθαρίσει τι τελικά συνέβη”.

Για το θέμα της “φυγάδευσης” του περιστρόφου, η Αστυνομία με την επίσημη ανακοίνωσή της, έκανε γνωστά τα εξής:

“Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα. Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι. Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα”.

Τρεις κάλυκες από πιστόλι Μάγκνουμ 357

Ήδη η Alphafreepress, είχε γράψει ότι η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι στο Λεοντάρι, γειτονικό χωριό με τις Θεσπιές που τα χωρίζει ρεματιά 400 μέτρων, άνοιξε το δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης που πάγωσε τη χώρα. Ενώ ήταν ένα ακόμη σπίτι όπου γινόταν έρευνα, αρχικά δεν βρισκόταν τίποτε το περίεργο. Ώσπου ένας αστυνομικός, σε μία γλάστρα είδε τρεις κάλυκες από πιστόλι Μάγκνουμ 357. Ήταν κάλυκες που φαινόταν ότι είχαν ξεχαστεί και εστίασαν την έρευνα στα πρόσωπα που είχαν δώσει το παρών στο σπίτι  την ημέρα της Ανάστασης.

Έτσι έφθασαν και στον 54χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε για εξέταση και παραδέχθηκε ότι τη συγκεκριμένη ώρα του τραυματισμού της Αλεξίας έριχνε στον αέρα και πάνω στο γλέντι χωρίς να μπορεί να φανταστεί τις τραγικές συνέπειες. Οι κατηγορίες, που τον βαρύνουν είναι  της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις