Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καισαριανή: Κινηματογραφική ληστεία χρηματαποστολής – Έξω από τράπεζα
ΕΛΛΑΔΑ

Καισαριανή: Κινηματογραφική ληστεία χρηματαποστολής – Έξω από τράπεζα

Καισαριανή: Τρεις ένοπλοι, που κατευθύνθηκαν μετά την ληστεία προς την Πανεπιστημιούπολη, είχαν στήσει από νωρίς ενέδρα στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής.

Καισαριανή: Θρασύτατη ληστεία χρηματαποστολής, στην πιο κεντρική οδό της Καισαριανής και μπροστά στα μάτια δεκάδων διερχομένων το πρωί της Παρασκευής, απασχολεί ιδιαίτερα την Αστυνομία, που κάνει επισταμένες έρευνες για τους δράστες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που συνθέτουν την υπόθεση, τρεις ένοπλοι, που κατευθύνθηκαν μετά την ληστεία προς την Πανεπιστημιούπολη, είχαν στήσει από νωρίς ενέδρα στους υπαλλήλους χρηματαποστολής, που γνώριζαν από παρακολουθήσεις ότι θα φθάσει.

Όταν το θωρακισμένο όχημα έφθασε στις 10 το πρωί έξω από τράπεζα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 105, προκειμένου οι σεκιούριτι να ανεφοδιάσουν με μετρητά το ΑΤΜ, οι τρεις ένοπλοι, έβαλαν τις κουκούλες.

Ακινητοποίησαν τον συνοδηγό με το βαλιτσάκι

Μόλις άνοιξε η πόρτα και ο συνοδηγός κατέβηκε με το βαλιτσάκι και προχώρησε προς το ΑΤΜ, δύο από τους κακοποιούς τον ακινητοποίησαν με πιστόλι και άρπαξαν τα χρήματα, ενώ ο τρίτος απειλούσε τον οδηγό έχοντας στρέψει το όπλο σ αυτόν.

Διέφυγαν με μοτοσικλέτα

Αμέσως μετά ανέβηκαν σε μία μοτοσικλέτα και διέφυγαν προς την Πανεπιστημιούπολη.

Πανικός στην περιοχή

Στην περιοχή επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, καθώς δεκάδες άτομα έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας, ενώ παρά τη μεγάλη  κινητοποίηση που ακολούθησε από την Αστυνομία, δεν κατέστη σε πρώτη φάση, δυνατός ο εντοπισμός των δραστών.

Τετραμελής συμμορία σε κοσμηματοπωλείο

Και ενώ στην Αθήνα η Αστυνομία ψάχνει τους ληστές της χρηματαποστολής, στη Θεσσαλονίκη η εκεί Αστυνομία προσπαθεί να μπει στα ίχνη τετραμελούς συμμορίας, τα μέλη της οποίας λήστεψαν τη νύχτα της Πέμπτης κοσμηματοπωλείο στο Καλοχώρι.

Διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο, στο Καλοχώρι και με λεκτικές απειλές άρπαξαν όσα κοσμήματα βρήκαν  και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Εντοπίστηκε φλεγόμενο στον Εύοσμο

Λίγη ώρα αργότερα το όχημα της διαφυγής εντοπίστηκε φλεγόμενο στην περιοχή του Ευόσμου.

Η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων, αγγίζει, κατά τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη, τις 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις