Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φονική ληστεία – Σέρρες: Ο σύζυγος της οικιακού βοηθού και ένας 26χρονος οι δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική ληστεία – Σέρρες: Ο σύζυγος της οικιακού βοηθού και ένας 26χρονος οι δράστες

Φονική ληστεία - Σέρρες: Το φρικτό έγκλημα είχε γίνει τη νύχτα της 3ης Ιανουαρίου 2015 με θύμα την 70χρονη γυναίκα η οποία έμενε μόνη.

Φονική ληστεία – Σέρρες: Ο σύζυγος της οικιακής βοηθού 70χρονης στις Σέρρες και ο άνθρωπος που αναλάμβανε τις εξωτερικές δουλειές (σοβαντίσματα, περιποίηση κήπου), είναι κατά την Αστυνομία, οι δράστες της δολοφονίας με θύμα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού με κίνητρο τη ληστεία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το φρικτό έγκλημα είχε γίνει τη νύχτα της 3ης Ιανουαρίου 2015 με θύμα την 70χρονη γυναίκα η οποία έμενε μόνη και για την οποία οι δράστες του εγκλήματος είχαν πιστέψει ότι είχε κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα, μεγάλης αξίας. Μετά από  επίπονες έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών, οι οποίοι δεν έβαλαν σε καμία στιγμή των τεσσάρων χρόνων την υπόθεση στο αρχείο, συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ ο δεύτερος καταζητείται καθώς έχει διαφύγει από τη χώρα.

Πρόκειται για Βούλγαρους οι οποίοι εργάζονταν στην περιοχή όπου διέμενε το άτυχο θύμα το οποίο τους γνώριζε και μάλιστα είχαν κοινωνικές σχέσεις. Ακριβώς επειδή, όπως αναφέρει η Αστυνομία, “οι δύο κατηγορούμενοι  ανήκαν στο οικείο περιβάλλον του θύματος και γνωρίζοντας ότι διέμενε μόνη της και είχε χρήματα στο σπίτι της, πήγαν το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου του 2015 στο σπίτι της με σκοπό την ληστεία και την σκότωσαν με ασφυξία”.

Δίνοντας τις λεπτομέρειες που συνέθεσαν την δραματική υπόθεση, ο υπεύθυνος Τύπου της Γενικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Πέτρος Τάννος, ανέφερε: “Το πρωί της 8ης Ιανουαρίου 2015 βρέθηκε νεκρή 70χρονη ημεδαπή στο σπίτι της στην Αλιστράτη Σερρών και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της προήλθε από ασφυξία.

Ούτε ίχνη διάρρηξης, ούτε χρήματα ή κοσμήματα

Στο σπίτι δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη διάρρηξης στις πόρτες και τα παράθυρα, και επίσης δεν βρέθηκαν στους χώρους του σπιτιού χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Πήγαν με σκοπό τη ληστεία

Από την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κάνει εργασίες στο σπίτι του θύματος, μαζί με 42χρονο ομοεθνή του(σ.σ τον σύζυγο της οικιακής βοηθού) πήγαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό την ληστεία, προκαλώντας τον θάνατο της 70χρονης με ασφυξία και στη συνέχεια διέφυγαν αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Μόλις επέστρεψε στη χώρα συνελήφθη

Όπως ανέφερε στην απολογία του ο 26χρονος Βούλγαρος, ο οποίος είχε διαφύγει για τρία χρόνια και μόλις επέστρεψε στη χώρα συνελήφθη, θεώρησαν ότι στο σπίτι υπήρχε “θησαυρός” Κρύβοντας τα πρόσωπά τους με κουκούλες από μπουφάν, μπήκαν στο σπίτι.

Άρχισε να φωνάζει

Η γυναίκα μόλις τους αντίκρισε άρχιζε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια καθώς αντελήφθη αμέσως τις προθέσεις τους.

Ο 46χρονος της έκλεισε το στόμα

Τότε, για να μην προδοθούν, όπως πρόσθεσε και κινητοποιηθεί η γειτονιά, ο 46χρονος της έκλεισε το στόμα και πάνω σ’ αυτή την κίνηση εκείνη έχασε τη ζωή της από ασφυξία.

Διερεύνησαν την πιθανότητα εμπλοκής της οικιακής βοηθού

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών, διερεύνησαν και την πιθανότητα συμμετοχής σε επίπεδο πληροφοριών της οικιακής βοηθού-αναλάμβανε εσωτερικές δουλειές του σπιτιού σε τακτική βάση- και συζύγου του δράστη που διαφεύγει.

Δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο

Έως τώρα δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος της όμως η τελική απάντηση θα δοθεί όταν συλληφθεί ο σύζυγός της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις