Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρέας Παπανδρέου: Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα που εξόργισαν τη Φώφη Γεννηματά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Παπανδρέου: Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα που εξόργισαν τη Φώφη Γεννηματά

Ανδρέας Παπανδρέου: Ως «κρεσέντο υποκρισίας» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ανδρέας Παπανδρέου: Ανήμερα του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, και δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές 2019, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναρτήσει μια φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσε την φωτογραφία στο twitter με δύο σχόλιο, «κλέβοντας» μάλιστα το κλασικό μότο του Ανδρέα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», στοχεύοντας προφανώς στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. «Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η Αριστερά είχε πάντα μια σχέση αγάπης & μίσους μαζί του. Η ιστορία έχει ήδη αποτιμήσει τους λόγους. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού & προοδευτικού κόσμου» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά.

Μάλιστα, επανήλθε και με δεύτερο tweet. “Ο Ανδρέας Παπανδρέου, απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τί σημαίνει δεξιά και ότι η Ελλάδα ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Στους μη προνομιούχους όπως έλεγε τότε, στους πολλούς, όπως θα λέγαμε σήμερα”.

Αντίδραση της Φώφης Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννήματα, μιλώντας από την Τρίπολη όπου περιοδεύει αντέδρασε έντονα στην προσπάθεια καπηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορώ να μην κάνω μια αναφορά σήμερα στο tweet του κυρίου Τσίπρα το οποίο θα χαρακτηρίσω ως κρεσέντο υποκρισίας. Φαίνεται θυμήθηκε να αναφερθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκα στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν το 1989, το βρώμικο ’89» είπε.

Υπενθύμισε δε πως «στα πλαίσια του συνεδρίου μας οργανώσαμε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση αφιέρωμα στην ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου και στην προσφορά του, στην Ελλάδα αλλά και στην Δημοκρατική Παράταξη». Για να καταλήξει η Φώφη Γεννηματά: «Θα τον θυμόμαστε πάντα με μεγάλο σεβασμό, μας εμπνέει , μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό, άλλαξε πραγματικά την Ελλάδα με το έργο του, δημιούργησε την μεσαία τάξη, έχτισε το κοινωνικό κράτος και το σύνθημα μήνυμα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» απέκτησε πραγματικά περιεχόμενο».

Ανδρέας Παπανδρέου: 23 χρόνια από τον θάνατό του

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες πολιτικούς του περασμένου αιώνα πέθανε στις 23 Ιουνίου του 1996 μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. Η κηδεία του έγινε τρεις μέρες αργότερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους. Οι κεντρικοί δρόμοι είχαν κλείσει από νωρίς, στρατιωτικά αγήματα παρατάχθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Πλήθος χιλιάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι εκείνης της ημέρας σε κάθε γωνιά της πομπής προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον ηγέτη της «Αλλαγής». Ιστορική έχει μείνει η ομιλία του γιου του, Γιώργου Παπανδρέου, με τη φράση «πατέρα, άκουσες τα νέα;» να ορίζει το τέλος μιας εποχής.

Ο θάνατός του προκάλεσε κύμα συγκίνησης σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις