Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Το μεγάλο δράμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Το μεγάλο δράμα

Βασίλης Σπανάκης: Στον καναπέ της Τατιάνας Στεφανίδου ο Βασίλης Σπανάκης δεν δίστασε να ανοίξει την καρδιά του, μιλώντας με βουρκωμένα μάτια για τις δυσκολίες, που ωστόσο τον έκαναν πιο δυνατό.

Βασίλης Σπανάκης: Για την δραματική ιστορία που τον ακολουθεί από την παιδική του ηλικία αλλά και τα μαθήματα που πήρε από τις δυσκολίες της ζωής του μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄Αθήνας στο Νότιο Τομέα, Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης. Ο επιτυχημένος οικονομολόγος που θεωρείται “φαβορί” για τη Βουλή, κρύβει μια πολύ στενάχωρη ιστορία πίσω από το μόνιμο χαμόγελό του. Τι συνέβη που πλήγωσε την παιδική του ψυχή, τι υποσχέθηκε στη μητέρα του; Επίσης, αποκαλύπτει από πού προέρχεται το όνομά του, κάτι που λίγοι Νεοδημοκράτες γνωρίζουν. Μέχρι τα 13 του χρόνια, παρέμενε αβάπτιστος γιατί… σκοτώνονταν τα σόγια…!

Στον καναπέ της Τατιάνας Στεφανίδου και στην εκπομπή μαζί σου, ο Βασίλης Σπανάκης δάκρυσε, μιλώντας για τον χαμό της μητέρας του όταν ήταν παιδί αλλά και κάτι άλλο, ακόμα πιο τραγικό. Την “εξαφάνιση” της μικρής του αδερφής. Ήταν το 1963 όταν η νεογέννητη αδερφή του πέθανε στη γέννα, όπως τουλάχιστον τους είπαν στο μαιευτήριο.  Οι γονείς του, εκπαιδευτικοί και πολύ αγαπημένοι, δεν το πίστεψαν ποτέ και θεωρούσαν δεδομένο πως το κοριτσάκι δόθηκε για υιοθεσία σε ζευγάρι Αμερικανών. Η ανύπαρκτη ληξιαρχική πράξη θανάτου, δεν άφηνε περιθώρια για αμφιβολίες.

Ο Βασίλης Σπανάκης μικρός:

Όταν τον φώναξε η μητέρα του, λίγο πριν “φύγει”

Η μητέρα του δεν κατάφερε να ησυχάσει ούτε ένα λεπρό. Λίγο πριν κλείσει τα μάτια της, τον φώναξε και του ζήτησε δύο πράγματα. Να σπουδάσει και να βρει την χαμένη του αδερφή. Το πρώτο, το κατάφερε και με το παραπάνω… Το δεύτερο όμως, ακόμα τον βασανίζει…

https://www.facebook.com/vspanakis/videos/425765361611327/?t=44

O Λάκωνας Σπανάκης Βασίλης ήταν και υποψήφιος του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου που δεν κέρδισε τις εκλογές για ελάχιστους ψήφους , ενώ είναι και Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων. Ένα δραστήριο άτομο με αξιοζήλευτο βιογρφαφικό, που καλείται τώρα να δώσει την μάχη από την θέση του υποψηφίου Βουλευτή στην Β΄Αθήνας στο Νότιο Τομέα.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Βασίλης Σπανάκης είναι ένας από τους ελάχιστους δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικούν την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσα από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Είναι Οικονομολόγος με σπουδές στην ΑΣΟΕΕ και στο City University του Λονδίνου και εκλεγμένος πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων. Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2016 ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος και το 2017 ανέλαβε Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε έως τον Ιανουάριο του 2019.

Η αγάπη του για τα οικονομικά από τη μία και η δυναμικότητα του χαρακτήρα του από την άλλη ενέπνευσαν κάποιους φίλους του από τα φοιτητικά χρόνια να του χαρίσουν το παρατσούκλι “Ποπάυ” των οικονομικών.

Ο Βασίλης Σπανάκης προέρχεται από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας περήφανο στέλεχος της ιστορικής γαλάζιας γενιάς, γαλουχήθηκε με τις αξίες και τα ιδεώδη της παράταξης.  Μεγάλωσε μέσα στις τοπικές οργανώσεις, ακολουθώντας από παιδί τον πατέρα του, που ήταν πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης των Νοτίων Δήμων της Αθήνας, σε συνεδριάσεις, γραφείων των Τ.Ο. στην Καλλιθέα, στο Παλαιό Φάληρο, στη Δάφνη, στον Άγιο Δημήτριο και άλλα. Υπήρξε υπεύθυνος μαθητικού “Μ.Α.ΚΙ.” της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου και ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ. Η γνωριμία του με τον πρόεδρο της ΝΔ έγινε αρκετά χρόνια πριν ο Κυριάκος πάρει την απόφαση να πολιτευτεί και η στενή συνεργασία τους οδήγησε σε μια πολύχρονη φιλία. Το 2016, με απόφαση του προέδρου, ο Βασίλης Σπανάκης ορίστηκε γραμματέας οργανωτικού του κόμματος. Τον Γενάρη του 2017 ανέλαβε γραμματέας της νεοσύστατης γραμματείας των ειδικών κομματικών οργανώσεων (ΕΚΟ) της ΝΔ, θέση την οποία κατείχε έως τον Γενάρη του 2019.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην οικογενειακή επιχείρηση του παππού του, μια μάντρα οικοδομών στο Μοσχάτο. Μια μεγάλη γειτονιά εκείνα τα χρόνια στο Μοσχάτο, οι άνθρωποι γνωρίζονταν μεταξύ τους με το μικρό τους όνομα. Έστηναν αυτοσχέδια γλέντια σε δρόμους και αλάνες, πείραζαν ο ένας τον άλλον, γελούσαν, έκαναν όνειρα για το μέλλον χωρίς φόβο.

Βασίλης Σπανάκης: Η ιστορία πίσω από το όνομά του (Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης)

Το βαπτιστικό του όνομα υπήρξε για πολλά χρόνια αντικείμενο διαφωνίας ανάμεσα σε κρητικούς και Μανιάτες συγγενείς του με συνέπεια η βάπτιση του να αναβάλλεται διαρκώς. Στην ηλικία των δεκατριών ετών αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του επιλέγοντας ο ίδιος για νονό του τον αείμνηστο Λαμπαδάριο του ιερού καθεδρικού ναού Αθηνών Ευάγγελο Τζέλα. Τ

Το Βασίλειος προέρχεται από τον Κρητικό θείο του, Βασίλη Σπανάκη. Γέννημα θρέμμα Μοσχατιώτης, ο θείος του υποψήφιου βουλευτή Βασίλης Σπανάκης που διατηρούσε μαζί με συγγενείς την γνωστή & ιστορική επιχείρηση Μιχαλοδημητράκη-Σπανάκη επί της Λεωφόρου Μακρυγιάννησε, απεβίωσε πέρσι σε ηλικία 84 ετών. Ο ιστορικός επιχειρηματίας δεν απέκτησε παιδιά αλλά μεγάλωσε τα τρία ανίψια του, την δικηγόρο Ζωή Σπανάκη,τον ορθοπεδικό Μανώλη Σπανάκη και τον οικονομολόγο Βασίλη Σπανάκη με όλη του την αγάπη.

Το “Πέτρος” προέρχεται από τον Μανιάτη παππού του. Ο πρόωρος και ξαφνικός θάνατος της μητέρας του όταν ο ίδιος ήταν μόλις 16 ετών επηρέασε καταλυτικά την ενήλικη ζωή του αλλά τον έκανε και πιο δυνατό στο να διεκδικεί και να κατακτά τους στόχους τους. Ο Βασίλης Σπανάκης ήταν αθλητής μεγάλων αποστάσεων, έχει τρέξει τέσσερις μαραθώνιους τρεις φορές την αθλητική διαδρομή και μια στο Βερολίνο.

Η γαλάζια παράταξη είναι εκείνη που τον ένωσε και με τη σύζυγό του αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα η οποία στα φοιτητικά της χρόνια ήταν υπεύθυνη της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ. Μαζί, έχουν έναν γιο.

Βασίλης Σπανάκης: Γιατί “κατεβαίνω” στις εκλογές

Θέλω να προσφέρω στην Δημόσια Διοίκηση, μια δημόσια διοίκηση που απαξιώνεται καθημερινά, σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναβαθμίσει την Δημόσιο  και δεν θα προβεί σε απολύσεις. «Είμαστε καλύτεροι και θα τα καταφέρουμε και στον Δημόσιο τομέα και θέλω να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου».

Θέλω να αλλάξει η ποιότητα ζωής μας και  η καθημερινότητα μας, να συμβάλλω με την εμπειρία μου στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα το φορολογικό που όπως εξήγγειλε ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μείωση φορολογίας» εκεί ακριβώς θέλω να συμμετέχω και εγώ με τις γνώσεις μου – για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται  άνθρωποι που γνωρίζουν την φορολογική διοίκηση, που γνωρίζουν την φορολογία που γνωρίζουν την αγορά, σε αυτό το κομμάτι θέλω να συμβάλλω και εγώ.

Μιλώντας για την τοπική κοινωνία, αναφέρθηκε στην απαξίωση του πολίτη και ιδιαίτερα στην ανασφάλεια που τον διακατέχει. «Η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα που σήμερα λειτουργούν με το 40% της δυναμικής τους – θα ενισχύσουμε την ομάδα «ΔΙΑΣ» που προσφέρουν  καθημερινά το έργο τους στο δρόμο, ενώ θα επιβάλλουμε την τάξη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μιλώντας για την οικονομία ο Βασίλης Σπανάκης επεσήμανε πως η προηγούμενη και απερχόμενη κυβέρνηση επένδυσε στα επιδόματα και όχι στις επενδύσεις. «Η Νέα Δημοκρατία θέλει να εφαρμόσει μια σταθερή οικονομική και φορολογική  πολιτική θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις για αυτό το λόγο πρέπει να χτίσουμε μια αξιόπιστη Ελληνική οικονομία, όπου ξένοι και Έλληνες επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Βασίλης Σπανάκης υπ. Βουλευτής της “Νέας Δημοκρατίας” Β Αθηνών (Νότιος Τομέας)

Κεντρική Προεκλογική ομιλία, Κυριακή 30 Ιουνίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις