Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές ρολογιών – Μύκονος: Σπείρα αλλοδαπών έβαζε στο στόχαστρο πανάκριβα ρολόγια μεθυσμένων
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές ρολογιών – Μύκονος: Σπείρα αλλοδαπών έβαζε στο στόχαστρο πανάκριβα ρολόγια μεθυσμένων

Κλοπές ρολογιών - Μύκονος:

Κλοπές ρολογιών – Μύκονος: Από την 18χρονη εκρηκτική Ιταλίδα, στον Γαλλοαλγερινό με τους Γάλλους συνεργούς, μια θερινή σεζόν… δρόμος! Όπου στη θέση της λέξης δρόμος, βάλτε εσείς τα σοκάκια της κοσμοπολίτικης Μυκόνου, στην οποία οι διαρρήκτες παντός αντικειμένου, αποβιβάζονται μαζί με τους οικονομικά ευκατάστατους τουρίστες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως συνέβη και με τη συμμορία των Ναπολιτάνων, οι οποίοι άρπαζαν πανάκριβα ρολόγια διεθνών οίκων από τα χέρια των θυμάτων τους με “δόλωμα” την εντυπωσιακή Ναπολιτάνα, έτσι και τώρα, η τετράδα των αλλοδαπών, εφάρμοζε το δικό της σχέδιο με τον ίδιο στόχο. Επέλεγαν σημεία με πολλά μπαρ και καιροφυλακτούσαν, όταν έβγαιναν οι θαμώνες να διακρίνουν δύο στοιχεία πάνω τους.

Το πρώτο να είναι σχεδόν… μεθυσμένοι και να δυσκολεύονται ακόμη και στο περπάτημα και το δεύτερο να φορούν πανάκριβο ρολόι. Τότε τον πλησίαζαν, δήθεν τον ρωτούσαν κάτι και την ώρα που το θύμα έδειχνε την κατεύθυνση η σάστιζε προς στιγμήν και υπό το βάρος του αλκοόλ, το ακινητοποιούσαν και του έβγαζαν το ρολόι από το χέρι! Επτά καταγγελίες είχε δεχθεί το Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου για πανομοιότυπες πρακτικές, από ξένους οικονομικά ευκατάστατους, μεταξύ των οποίων και ένας Σαουδάραβας Κροίσος. Η Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση της σπείρας.

Συνελήφθη καρέ κακοποιών

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και αντίσταση.

Εντόπιζαν τα θύματα πρώτες πρώτες πρωινές ώρες

“Τα μέλη του κυκλώματος”, αναφέρει η Αστυνομία, “ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους, παρουσίαζαν διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας Μυκόνου, κατά την επιστροφή τους από χώρους διασκέδασης, εφάρμοζαν τη μέθοδο της απασχόλησης προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα”.

Τα φυγάδευαν αεροπορικώς

Στη συνέχεια κάποιος από αυτούς ταξίδευε αεροπορικώς και “φυγάδευε” τα ρολόγια  σε κλεπταποδόχους.

Πέρυσι το καλοκαίρι στη Μύκονο, δύο Ιταλοί και μια 18χρονη συμπατριώτισά τους κατάφερνε για καιρό να αρπάζει ρολόγια ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από επώνυμους επισκέπτες του κοσμοπολίτικου νησιού.  Η τότε δράση τους, αλλά και τα τρανταχτά ονόματα που έπεσαν θύματα της ιταλικής συμμορίας, είχε ως αποτέλεσμα κλιμάκιο από την Αθήνα να μεταβεί στη Μύκονο προκειμένου να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Έπεσαν τότε πάνω στη 18χρονη, η οποία με δύο νεαρούς, άρπαξαν από γνωστό Άγγλο επιχειρηματία ένα Rolex Daytona έξω από τη βίλα του στη θέση Πυργί Μυκόνου. Το θύμα μόλις είχε προσγειωθεί με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και πήρε το δρόμο για την πολυτελή κατοικία που έχει αγοράσει στο νησί των ανέμων.

Δήθεν η 18χρονη… είχε χαθεί

Η Ναπολιτάνικη σπείρα, που πιθανότατα τον είχε παρακολουθήσει, τον πλησίασε έξω από το σπίτι και η κοπέλα ζητώντας πληροφορίες γιατί δήθεν είχε… χαθεί, όρμησε πάνω του με τους άλλους δύο και του άρπαξαν το Rolex αξίας 50.000 ευρώ. Άλλο θύμα ήταν μια γυναίκα έξω από το ξενοδοχείο Saint George στον Άη Γιάννη.

Οι Ναπολιτάνοι, της άρπαξαν ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 15.000 ευρώ. Για τους αστυνομικούς, γράφτηκε πέρυσι, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως άκρως σοβαρή.

Αρχηγικό ρόλο η Ναπολιτάνα “τιμόνι”

Αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε η 18ρονη η οποία μάλιστα  ήταν ιδιαίτερα πονηρή κι αμετανόητη- είχε συλληφθεί ξανά- ενώ είχε και το προσωνύμιο “το τιμόνι” καθώς είχε ιδιαίτερες ικανότητες στην οδήγηση και τη γρήγορη διαφυγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις