Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αμάρυνθος: Θρασύτατη ληστεία – Βγήκε στη βεράντα να δροσιστεί και ξυλοκοπήθηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Αμάρυνθος: Θρασύτατη ληστεία – Βγήκε στη βεράντα να δροσιστεί και ξυλοκοπήθηκε

Αμάρυνθος: Ενώ ο ένας από τους δύο ληστές, μπήκε στο εσωτερικό να αρπάξει τα χρήματα, ο δεύτερος κρατούσε το θύμα ακινητοποιημένο.

Αμάρυνθος: Δύο άγνωστοι, πλησίασαν από την εξωτερική πλευρά της ισόγειας βεράντας, δρασκέλισαν και βρέθηκαν να τον χτυπούν με γροθιές για να αποκαλύψει πού βρίσκονταν χρήματα και κοσμήματα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πήγε στο εξοχικό του, βγήκε τη νύχτα στο μπαλκόνι του ισογείου να δροσιστεί και εκεί ήρθε αντιμέτωπος με τους ληστές! Δύο άγνωστοι, πλησίασαν από την εξωτερική πλευρά της ισόγειας βεράντας, δρασκέλισαν και βρέθηκαν να τον χτυπούν με γροθιές για να αποκαλύψει πού βρίσκονταν χρήματα και κοσμήματα στο εσωτερικό του σπιτιού. Ανήμπορος να αντιδράσει, ο 60χρονος ιδιοκτήτης, καθώς το σπίτι βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο στη θέση “Πέρασμα” της Αμαρύνθου, τους είπε ότι κάποια χρήματα τα είχε αφήσει στο τραπέζι.

Ενώ ο ένας από τους δύο ληστές, μπήκε στο εσωτερικό να αρπάξει τα χρήματα, ο δεύτερος κρατούσε το θύμα ακινητοποιημένο. Εν τέλει, όπως κατήγγειλε ο ίδιος οι δράστες της ληστρικής εισβολής άρπαξαν 1800 ευρώ, δύο ρολόγια αλλά και το κινητό του τηλέφωνο για να μη μπορέσει να ενημερώσει την αστυνομία πριν εκείνοι εξαφανιστούν. Έτσι, αιμόφυρτος ο 60χρονος, ανέβηκε με κόπο στο ποδήλατό του και ξημερώματα έφθασε στο κέντρο της Αμαρύνθου, όπου ζήτησε βοήθεια από τους  κατοίκους.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Εκείνοι επικοινώνησαν με την Αστυνομία και φρόντισαν για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως ο ίδιος είπε, ο ένας από τους δύο δράστες φορούσε κουκούλα ενώ ο δεύτερος ήταν ακάλυπτος. Περιέγραψε τον έναν ως κοντού αναστήματος ενώ τον άλλο μετρίου. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ερέτριας, έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για να βρουν ίχνη των θρασύστατων ληστών, που δρουν στην περιοχή.

Και ηλικιωμένος στα Εξάρχεια θύμα ληστείας

Όμως κι ένας ηλικιωμένος στην περιοχή των Εξαρχείων έπεσε θύμα ληστείας από σπείρα πέντε ατόμων, πιθανότατα Ρομά, όπως είπε ο ίδιος στην Αστυνομία. Οι δράστες προσποιούνταν ότι πουλούσαν καρπούζια και με αυτό το πρόσχημα μπήκαν στο σπίτι του θύματος, στην οδό Ζαίμη. Κάποια στιγμή τον έσπρωξαν, εκείνος έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε στα χέρια. Οι δράστες, έκαναν άνω κάτω το σπίτι και άρπαξαν 400 ευρώ σε μετρητά, ένα κινητό τηλέφωνο και πάνω από είκοσι χρυσές λίρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις