Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατροκτόνος – Ζάκυνθος: “Με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος, τον έβρισκα κολλημένο πάνω μου”
ΕΛΛΑΔΑ

Πατροκτόνος – Ζάκυνθος: “Με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος, τον έβρισκα κολλημένο πάνω μου”

Πατροκτόνος - Ζάκυνθος: Το δικαστήριο έκρινε τον πατροκτόνο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά.

Πατροκτόνος – Ζάκυνθος: Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τις φυλακές Κάτω Αχαΐας. Λίγη ώρα αργότερα μίλησε στην κάμερα του Star, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και ευχαρίστησε τη δικαιοσύνη για την απόφασή της. «Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου, δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα τίποτα καλό», τόνισε ο 27χρονος Αλέξης και συνέχισε: «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, να μη γινόταν ποτέ αυτό… και ξέρω πως μέχρι να πεθάνω θα μετανιώνω μέχρι την τελευταία στιγμή. Εμένα η ζωή μου είχε καταστραφεί από τη μέρα που γεννήθηκα, δυστυχώς. Με πλήγωσαν όλα αυτά τα βιώματα που είχα από τον ίδιο μου τον πατέρα».

Για τη μέρα του εγκλήματος είπε: «Δεν ήμουν εγώ, όπως είπα και στο δικαστήριο. Ήταν ο πόνος, ο θυμός και η οργή ενός μικρού παιδιού, ενός βασανισμένου παιδιού». «Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου, δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα τίποτα καλό. Δεν ένιωσα την αγάπη του δυστυχώς, οπότε δεν έχω να θυμάμαι και κάτι», κατέληξε.  Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών, επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Οι τρεις ποινές συγχωνεύονται σε μία, η οποία μετατρέπεται σε επτά χρόνια για ανθρωποκτονία, συν έξι μήνες για οπλοκατοχή και έξι μήνες για οπλοχρησία.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Οι συνήγοροι του 27χρονου άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ και έτσι, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνισή του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Πατροκτόνος  – Ζάκυνθος: Δεν ήταν πατέρας, ήταν ένας βάρβαρος

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατροκτόνος στην απολογία του, το θύμα «δεν ήταν πατέρας αλλά ένας βάρβαρος» τονίζοντας πως τον μεγαλύτερο πόνο και εξευτελισμό ένιωσε όταν έμεινε μόνος μαζί του στο σπίτι. Τον έδενε, τον κλείδωνε στο δωμάτιο και από την ηλικία των 10 ετών τον ανάγκαζε να κάνει σκληρές αγροτικές δουλειές.

«Με είχε κάνει έναν κανονικό τσοπάνη. Τα βράδια με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος μαζί του και πολλές φορές που ξυπνούσα τον έβρισκα κολλημένο επάνω μου. Δεν μου επέτρεπε να πάω στο σχολείο και με ανάγκαζε να ζητιανεύω στην Κυλλήνη. Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται. Πώς μπορεί ένα μικρό παιδί να ξεχάσει τον εξευτελισμό από τον ίδιο του τον πατέρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα να βοηθήσω τ’ αδέρφια μου»

«Ήξερα ότι βασανίζονταν όπως βασανίστηκα κι εγώ και ήθελα να τα βοηθήσω» ανέφερε και περιέγραψε ότι κάποια στιγμή είδε την μικρή του αδελφή αναστατωμένη να του λέει πως πονάει στα γεννητικά της όργανα. «Θυμήθηκα αυτά που είχε κάνει στην μεγάλη μου αδελφή στην οποία ασελγούσε όταν εκείνη ήταν σε ηλικία έξι ετών θυμήθηκα ότι εγώ τον έβρισκα κολλημένο πάνω μου. Κατάλαβα τι είχε συμβεί. Μου ζητούσε να του πάω την μεγάλη μου αδελφή ως γυναίκα του γιατί διαφορετικά θα μας σκότωνε όλους και μετά αυτοκτονούσε» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Δεν ήξερα τι να κάνω. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω για όσα είχα δει και είχα ζήσει. Μέχρι την τελευταία στιγμή τον έτρεμα. Ποτέ δεν ένιωσα την αγάπη του πατέρα. Μου ήρθαν στο μυαλό όλες μου οι αναμνήσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις