Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εγνατία – αεροπλάνο: Αναγκαστική προσγείωση
ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία – αεροπλάνο: Αναγκαστική προσγείωση

Εγνατία – αεροπλάνο: Μονοκινητήριο αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Εγνατία Οδό κοντά στα Γρεβενά.

Εγνατία – αεροπλάνο: Αναγκαστική προσγείωση έκανε το πρωί ένα μονοκινητήριο στην Εγνατία οδό. Ο πιλότος χρησιμοποίησε ως διάδρομο παράδρομο της Εγνατίας. Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από την πόλη των Γρεβενών. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ένας εκ των επιβαινόντων διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.  «Οι λόγοι της διακομιδής είναι καθαρά προληπτικοί. Από το πρωί ο ασθενής υποβλήθηκε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Φέρει πολλαπλό κάταγμα στο πόδι και έχει τραύμα στο κεφάλι. Οι γιατροί έκριναν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να νοσηλευτεί», σημείωσε ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Αλεξιάδης. Ο κυβερνήτης και ο έτερος επιβάτης του αεροσκάφους νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Γρεβενών. Αυτοί εξέφρασαν την επιθυμία, εφόσον αισθάνονται καλά, να υπογράψουν και να πάρουν εξιτήριο.

Τριμελής ομάδα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων μετέβη στο σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος ήταν τύπου Τσέσνα και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται. Το ελαφρύ αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση του προγράμματος της Αερολέσχης Κέρκυρας. Ξαφνικά παρουσίασε βλάβη στον αέρα. «Μας είπε ότι είχε κάποια βλάβη στον αέρα και προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση» ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Γρεβενών Λάμπρος Πύργος. «Ευτυχώς δεν έπαθαν κάτι σοβαρό, το αεροσκάφος ήταν αναποδογυρισμένο. Και επίσης ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε από τον δρόμο κάποιο όχημα και αποφεύχθηκε δεύτερο ατύχημα» τόνισε ο κ. Πύργος. Οι πυροσβέστες έκαναν ρίψη ειδικού αφρού. Αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ανάφλεξη από την διαρροή καυσίμων. «Χύθηκε στο πρανές, σε έδαφος, η μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου έχει διαφύγει από το αεροσκάφος, διαβρέχουμε ξανά και ξανά, για να μην έχουμε θέμα εκδήλωσης πυρκαγιάς» κατέληξε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Γρεβενών.

Εγνατία – αεροπλάνο: «Χάσαμε τον κινητήρα στον αέρα»

Με αίματα στο πρόσωπό του και το μάτι του χτυπημένο, εμφανώς σοκαρισμένος απ’ όσα έζησε, ένας από τους επιβαίνοντες του μονοκινητήριου περιέγραψε πως «χάσαμε τον κινητήρα στον αέρα και κάναμε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή»…

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις