Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Φωτιά στην Μεγαλόπολη – Επιχειρούν πέντε αεροσκάφη
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Φωτιά στην Μεγαλόπολη – Επιχειρούν πέντε αεροσκάφη

Φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Κλάκοβα της Μεγαλόπολης. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και συγκεκριμένα πουρνάρια.

Φωτιά τώρα: Πέντε αεροσκάφη τύπου PZL επιχειρούν στην φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε δύσβατη περιοχή στην Κλάκοβα -κοντά στον Άκοβο- της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία. Από εδάφους επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, πολύ μακριά από κατοικημένη περιοχή και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν από τις 8 το πρωί για την κατάσβεσή της.

Εν τω μεταξύ σήμερα Δευτέρα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Φωτιά τώρα: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι κατά την αντιπυρική περίοδο

Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις – ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά

Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα

Φωτιά Μέγαρα: Μία σύλληψη

Ένας 64χρονος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων για την φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Αγία Τριάδα. Ο 64χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις