Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φονικό στη Χρυσούπολη: Εγκλήματα “δια ασήμαντον αφορμή” με φόντο, τη δυνατή μουσική
ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στη Χρυσούπολη: Εγκλήματα “δια ασήμαντον αφορμή” με φόντο, τη δυνατή μουσική

Φονικό στη Χρυσούπολη: Δεν είναι η πρώτη φορά που συγκλονίζεται η χώρα, από φόνους που "προκάλεσε" η δυνατή, εκκωφαντική μουσική.

Φονικό στη Χρυσούπολη: Δεν ήταν, σίγουρα, η αιτία. Ήταν, όμως, η  αφορμή, όπως όλα δείχνουν, για το φρικτό διπλό έγκλημα μητέρας και γιου, στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ ο 42χρονος δράστης, που όπλιζε και ξανά όπλιζε με διαφορετικών τύπων σκάγια το κυνηγετικό του όπλο, έκοψε το νήμα της ζωής των γειτόνων του, όταν πήγαν στο σπίτι του να του κάνουν παρατήρηση, γιατί είχε δυνατά την μουσική στο ραδιόφωνο. Θύματα ήταν, ο 42χρονος γείτονας του δράστη και η 67χρονη μητέρα του, οι οποίοι είχαν διαρκείς προστριβές μαζί του για πολλές αιτίες, όπως το πάρκινγκ και άλλες.

Η αφορμή, λοιπόν, της δυνατής, ενοχλητικής, εκκωφαντικής, κάποιες φορές μουσικής, δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται ακόμη και ως αιτία για  διάπραξη φρικτών εγκλημάτων, στην ελληνική επικράτεια.

Το 2015 στη Ρόδο

Τον Οκτώβριο του 2015, στη Ρόδο, ένας 50χρονος άνδρας, έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές Αλβανού υπηκόου, όταν του χτύπησε την πόρτα για να του ζητήσει να χαμηλώσει την ένταση της μουσικής με την οποία ο δράστης διασκέδαζε στη διαπασών με τη φίλη του. Ήταν 5 παρά 10, απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, όταν ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στον 50χρονο Ροδίτη και στον 46χρονο Αλβανό, που έμεναν δίπλα – δίπλα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε κεντρική περιοχή της Ιαλυσού, με αφορμή την ένταση της μουσικής.

Ο 50χρονος Ροδίτης, που ζούσε κι εργαζόταν ως βοηθός κρεοπώλη στην Ιαλυσό, δεν άντεξε την ένταση της μουσικής, που ακουγόταν από το διπλανό διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό, εκνευρισμένος, πήγε στο σπίτι του 46χρονου, κρατώντας στα χέρια ένα ρόπαλο, ζητώντας του, σε υψηλούς τόνους, να χαμηλώσει τη μουσική. Το γεγονός εξαγρίωσε τον δράστη, που εκείνη την ώρα ήταν με μια φίλη του στο διαμέρισμα.

Άρπαξε μαχαίρι

Άρπαξε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα τον 50χρονο, ο οποίος, ζήτησε βοήθεια από το ΕΚΑΒ, αλλά λόγω αιμορραγίας,  άφησε την τελευταία του πνοή σχεδόν αμέσως μετά. Ο δράστης, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Ρόδο το 2008, είχε εκδοθεί στην Αλβανία που τον καταζητούσε για διάφορα αδικήματα, αλλά είχε ξαναβρεθεί στη Ρόδο, άγνωστο πως, μετά την πράξη του εξαφανίστηκε.

Παραδόθηκε

Ενώ η Αστυνομία τον αναζητούσε πάνω από τρεις ώρες, εμφανίστηκε στο Τμήμα και παραδόθηκε. Έναν χρόνο αργότερα, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Κω, καταδίκαζε τον δράστη σε ισόβια γι’ αυτή τη δολοφονία που είχε συνταράξει το νησί της Ρόδου, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς του

Το δικαστήριο, απέρριψε τον ισχυρισμό του 46χρονου αλλοδαπού ότι δεν είχε πρόθεση, ούτε να τραυματίσει, αλλά ούτε και να σκοτώσει τον γείτονά του. Είχε υποστηρίξει ότι  βρισκόταν σε άμυνα(!), επειδή το άτυχο θύμα κρατούσε ρόπαλο, το οποίο δεν χρησιμοποίησε καν.

Τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του ομόφωνα τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Τέλη 2017 στην Κρήτη

Στα τέλη του 2017 συγκλονίστηκε η Κρήτη όταν μια 26χρονη τοξικομανής, αλλά και κατηγορούμενη για σοβαρά ποινικά αδικήματα-εκβιασμοί κλπ- είχε κόψει το νήμα της ζωής 35χρονου από την Αλβανία, πατέρα δύο μικρών παιδιών, όταν ο τελευταίος έκανε μια παρατήρηση για τη δυνατή μουσική μέσα στη νύχτα, αλλά και γενικότερα για τις φωνές της, που διατάρασσαν την ησυχία της γειτονιάς στον Ξηροπόταμο Γαζίου Ηρακλείου.

Σε κατάσταση αμόκ

Η 26χρονη, σε κατάσταση αμόκ και καθώς πανηγύριζε είπαν για την απόφαση των δικαστικών αρχών να την αφήσουν ελεύθερη με όρους λίγο νωρίτερα για το αδίκημα της εκβίασης, με δυνατή μουσική και κραυγές, επιτέθηκε φραστικά στον 35χρονο για το σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Όταν εκείνος βγήκε να το μετακινήσει, η 26χρονη, κατά το κατηγορητήριο, με ένα μαχαίρι του επετέθη ξαφνικά και τον έριξε νεκρό.

Θεατής των προβλημάτων η πολιτεία

Στην πορεία ήρθαν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία καθώς η 26χρονη ήταν μια κοπέλα που στο παρελθόν είχε κακοποιηθεί και είχε εξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, αλλά η Πολιτεία παρέμενε σε πλήρη αδράνεια αν και τα παράπονα που εκφράζονταν από γείτονες ήταν συχνά.

Η αποκάλυψη της νεαρής χήρας

Το αποκάλυψε η νεαρή χήρα του θύματος, η οποία δήλωσε τότε ότι αρκετές φορές είχαν απευθυνθεί στις αρχές, αλλά τίποτε δεν είχε γίνει και για την περίθαλψη βεβαίως της κοπέλας και για την ασφάλεια των υπολοίπων.

Από κάποια στιγμή και μετά όλα κινήθηκαν χωρίς λογική. Η 26χρονη, που παλαιότερα είχε συλληφθεί για ληστεία, καταδικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερη ως  εξαρτημένη,  είχε συλληφθεί και την προηγούμενη του φόνου  με την κατηγορία της εκβίασης.

Αφέθηκε ελεύθερη και πανηγύριζε με φωνές και μουσική

Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και κατέσφαξε έναν οικογενειάρχη, ερχόμενη και η ίδια στη φρικτή θέση να εκτίσει ποινή κάθειρξης στη φυλακή…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις