Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισοφυτεία Βίλια: Πάνω από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης – Δύο συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία Βίλια: Πάνω από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης – Δύο συλλήψεις

Χασισοφυτεία Βίλια: Η οργανωμένη φυτεία κάνναβης, εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης, σε δύσβατη δασική περιοχή, στα Βίλια Αττικής.

Χασισοφυτεία Βίλια: Αστυνομικοί από την Πάτρα, ήρθαν στα Βίλια Αττικής, συνέλαβαν δύο παράνομους καλλιεργητές και… ξερίζωσαν 1600 δενδρύλλια κάνναβης, από τον “καρπό” των οποίων τα μέλη του κυκλώματος υπολόγιζαν να κερδίσουν πάνω από 1.700.000 ευρώ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η οργανωμένη φυτεία κάνναβης, εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης, σε δύσβατη δασική περιοχή, στα Βίλια Αττικής. Η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς άνδρες, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης των στοιχείων που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν στη δύσβατη δασική περιοχή, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, στην οποία οι δράστες καλλιεργούσαν, συνολικά 1.240 δενδρύλλια. Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο της φυτείας ακόμη 420 δενδρύλλια, που είχαν περισυλλεγεί πρόσφατα καθώς και περισσότερα από 20 κιλά αποξηραμένης κάνναβης.

Η φυτεία εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έκτασης περίπου δυο στρεμμάτων, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα 2,50 μέτρα.

Επίσης, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει, δίπλα από την φυτεία, πρόχειρα παραπήγματα, που τους επέτρεπαν την μακρά παραμονή τους στο χώρο, μια δεξαμενή ποτίσματος χωρητικότητας πέντε τόνων, ενώ διέθεταν ζωικό λίπασμα και ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις