Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιάννης Ντσούνος: Χωρίς Σύριζα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ντσούνος: Χωρίς Σύριζα

Γιάννης Ντσούνος: Ο πρωθυπουργός, είναι αποφασισμένος να μην συγχωρήσει κανέναν που θα αναλώνεται, ασκώντας πολιτική με κατηγορίες για τους προηγούμενους, χωρίς ο ίδιος να έχει παρουσιάσει έργο.

Γιάννης Ντσούνος: Η εντολή είναι σαφής και αφορά κυρίως τους ασκούντες την διακυβέρνηση δηλαδή υπουργούς υφυπουργούς και στελέχη της ΝΔ που έχουν αξιοποιηθεί σε θέσεις ευθύνης.  Η περίοδος των “διαπιστώσεων, των λαθών και των παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης έχει παρέλθει και από τούδε και στο εξής η κυβέρνηση καλείται να κυβερνήσει… “χωρίς ΣΥΡΙΖΑ”.

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντσούνος

Πλέον τα λάθη και οι παραλείψεις θα επισημαίνονται κάθε φορά που κάποιος υπουργός τα συναντά μπροστά του και θα τα δημοσιοποιεί, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι έγινε στην χώρα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά από κει και πέρα θα οφείλει να προτείνει και την λύση στο πρόβλημα. Αυτό σημαίνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυβερνησιμότητα. Ο πρωθυπουργός, είναι αποφασισμένος να μην συγχωρήσει κανέναν που θα αναλώνεται, ασκώντας πολιτική με κατηγορίες για τους προηγούμενους, χωρίς ο ίδιος να έχει παρουσιάσει έργο.

Η στόχευση του πρωθυπουργού και τους επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου είναι να περιορίσει όσο μπορεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην βουλή που θα ασκεί κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και όχι για την δική του διακυβέρνηση. Να περιορίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να ασχοληθεί μόνο με την κυβερνητική πολιτική και όχι να εμπλακούν τα κυβερνητικά στελέχη σε μια στείρα αντιπαράθεση για τις μέρες και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα εσωκομματικά προβλήματα και οι γκρίνιες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις ξεκίνησαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η μηδενική αναφορά στα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης θα περιθωριοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια του ελληνικού λαού.

Γι’ αυτό ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπει οι υπουργοί και τα στελέχη να αντιπαρατίθενται μόνο για το κυβερνητικό έργο, ενώ στην βουλή την ατζέντα της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα θα την θέτει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις