Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά Μύκονος: Μοίραζαν χασίς στα σοκάκια του νησιού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναρκωτικά Μύκονος: Μοίραζαν χασίς στα σοκάκια του νησιού

Ναρκωτικά Μύκονος: Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε προμήθεια ναρκωτικών με σκοπό τον διαμοιρασμό τους.

Ναρκωτικά Μύκονος: Έξι Πακιστανοί συνελήφθησαν στη Μύκονο από την Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό. Αυτοί περιδιάβαιναν τα στέκια του νησιού με οργανωμένο σχέδιο (διακινητές, μεταφορείς-τσιλιαδόροι).

του Πέτρου Καρσιώτη

Η σπείρα μετέφερε ναρκωτικές ουσίες για πώληση στη Μύκονο. Η μεταφορά γινόταν με το πλοίο της γραμμής από τη Ραφήνα. «Συνελήφθησαν», ανακοίνωσε η Αστυνομία, «έξι Πακιστανοί, ηλικίας από 19 έως 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση».

Έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων και αστυνομική έρευνα με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκονται όλο το καλοκαίρι στο κοσμοπολίτικο νησί, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε προμήθεια ναρκωτικών με σκοπό τον περαιτέρω διαμοιρασμό τους με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερομένους χρήστες, εφαρμόζοντας πρακτικές αποφυγής αστυνομικών ελέγχων.

Η εξάρθρωση της σπείρας άρχισε όταν αστυνομικοί και λιμενικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, εντόπισαν δυο Πακιστανούς ηλικίας 30 και 19 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στο νησί με πλοίο της γραμμής Ραφήνα-Μύκονος, έπειτα από μονοήμερο ταξίδι τους στην Αττική και τους υπέβαλαν σε έλεγχο. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος προπορευόταν και παρείχε κάλυψη στον 19χρονο που μετέφερε ναρκωτικά. Αυτό προκειμένου να αποφύγουν τυχόν εντοπισμό τους από διωκτικές αρχές.

Μύκονος: Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 510 γραμμαρίων. Επίσης 94 κενές περιεχομένου πλαστικές συσκευασίες, που χρησιμοποιούνται για το διαμοιρασμό των ναρκωτικών. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες προσαγωγές των υπολοίπων τεσσάρων μελών του κυκλώματος. Στην κατοχή του καθενός βρέθηκε από μια μικροσυσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη έτοιμη προς πώληση, συνολικού βάρους 4,2 γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις