Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μύκονος: Παραβάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Παραβάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

Μύκονος: «Λαβράκια» έβγαλε η απόβαση αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας.

Μύκονος: Άνδρες και γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας κατέπλευσαν στη Μύκονο ως τουρίστες και συγχρωτίστηκαν με τους σελέμπριτυ στις διάσημες παραλίες και στα σοκάκια του νησιού των ανέμων. Δεν πήγαν βέβαια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο για διακοπές, αλλά με συγκεκριμένη αποστολή.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Να διαπιστώσουν, όπως έχουν κάνει με άλλες «αποβάσεις» σε διάφορα τουριστικά νησιά της χώρας, εφέτος το καλοκαίρι, παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας (μαύρη εργασία) από τους καταστηματάρχες, αλλά και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας με την μη έκδοση αποδείξεων. Και οι έλεγχοι των… τουριστών αστυνομικών έβγαλαν, είναι η αλήθεια, λαβράκια!

Έτσι, σύμφωνα με τα δημοσιοποιηθέντα αποτελέσματα, σε επιχείρηση με δραστηριότητα τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατεσσάρων αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού. Σε ταβέρνα-μπιτς μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση εξήντα τριών αποδείξεων. Σε ψητοπωλείο-εστιατόριο, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενη που δεν ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, για την οποία καθώς και για τον υπεύθυνο του καταστήματος ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Βρέθηκε, επίσης, να απασχολείται ακόμη ένας εργαζόμενος, εκτός της δηλωθείσας ημέρας εργασίας.

Μύκονος: 28 εργαζόμενοι εκτός του ωραρίου τους

Σε εστιατόριο, βρέθηκαν είκοσι οκτώ εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, ενώ ακόμη μία εργαζόμενη απασχολούταν χωρίς να ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού. Σε αναψυκτήριο-καφέ μπαρ, καταγράφηκε η μη έκδοση έξι αποδείξεων. Σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός της δηλωθείσας ημέρας εργασίας.

Αδήλωτοι εργαζόμενοι

Σε εταιρεία εκμετάλλευσης επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, τρεις εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού. Σε μπαρ-εστιατόριο, 15 εργαζόμενοι βρέθηκαν να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Δεν έκοβαν αποδείξεις

Σε καφέ μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και εργαζόμενη να απασχολείται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.  Σε εστιατόριο-καφέ, βρέθηκαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.  Σε καφέ-εστιατόριο, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Σε Κέα και Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των ίδιων, στοχευμένων ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ., για την τήρηση της ασφαλιστικής-εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός της Μυκόνου, στην Κέα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν:

Στην Κέα:

Σε εστιατόριο-μπαρ, η μη έκδοση 25 αποδείξεων, σε ζαχαροπλαστείο – καφέ, η μη έκδοση 2 αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη:

Σε καφέ-μπαρ, 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καφέ-μπαρ, 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε αναψυκτήριο-καφέ παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και σε καφέ – μπαρ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Τα συνολικά στοιχεία των ελέγχων

Συνολικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ελέγχθηκαν και στις τρεις περιοχές, συνολικά 24 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκαν 72 παραβάσεις από τις οποίες 66 της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και 6 της φορολογικής νομοθεσίας, για 3 εκ των οποίων προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις