Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Φωτιά στο Λαύριο, ζητήθηκε απομάκρυνση των κατοίκων
ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτιά τώρα: Φωτιά στο Λαύριο, ζητήθηκε απομάκρυνση των κατοίκων

Φωτιά τώρα: Φωτιά έχει ξεσπάσει επί της Λεωφόρου Θορικού στο Λαύριο ενώ εκκενώνονται και σπίτι περιμετρικά της ΔΕΗ που υπάρχει στην περιοχή.

Φωτιά τώρα: Φωτιά εκδηλώθηκε στα Καλύβια Θορικού λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Οι φλόγες καίνε ξερόχορτα σε οικοπεδικούς χώρους με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ζητούν την απομάκρυνση πολιτών από τις κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, χωρίς αυτό να καταστεί απαραίτητο σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε ο κ. Λουκάς, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πανόραμα «δίπλα στον δρόμο, υποθέτουμε από τσιγάρο». «Χάρη στην άμεση παρέμβαση πυροσβεστών και εθελοντών τη σταματήσαμε σε μια ρεματιά» πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής συμπληρώνοντας ότι «έγινε πολύ μικρή ζημιά, στην αυλή ενός σπιτιού κάηκε μια βάρκα και παλέτες».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική στις 12:30 η φωτιά που εκδηλώθηκε επί της Λεωφόρο Θορικού στη Λαυρεωτική «πηγαίνει καλύτερα». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν  30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το  ΜΕΤΠΕ και 7 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα ενώ  από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και στην περιοχή Λουρδάτα στην Κεφαλονιά, σε δασική έκταση πάνω από το χωριό, σε περιοχή γεμάτη τουριστικά καταλύματα και βίλες. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή».

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο σήμερα. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζόπορα τμήματα, ενώ από τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς έχουν σταλεί υδροφόρες.

Από αέρος επιχειρούν ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου έρικσον και ένα καναντέρ, ενώ προσπάθησαν και δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ αλλά λόγω του δυνατού αέρα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο.

Φωτιά τώρα: Βίντεο από Κεφαλονιά

Φωτιά τώρα: Πολύ υψηλός έως ακραίος σήμερα ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός έως ακραίος είναι σήμερα -εξαιτίας των ισχυρών ανέμων- ο δείκτης επικινδυνότητας εξάπλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, στην Κεντρική και στη Νότια Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος), στη Νότια Κρήτη, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τοπικά σε περιοχές της Θράκης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις στο Αιγαίο και το Σάββατο, φτάνοντας τα οκτώ έως εννέα μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη θάλασσα Κυθήρων. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Στην Ανατολική Αττική, στη Νότια Εύβοια και στις Βορειοδυτικές Κυκλάδες, οι άνεμοι θα φτάσουν σε ένταση τα οκτώ έως εννέα μποφόρ, δημιουργώντας τοπικά προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις και αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις