Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συνταγή για πίτσα: Με 4 τυριά αλά ελληνικά
PLUS

Συνταγή για πίτσα: Με 4 τυριά αλά ελληνικά

Συνταγή για πίτσα: Δείτε μια πανεύκολη συνταγή για πίτσα με ελληνικό άρωμα

Συνταγή για πίτσα: Σε ποιον δεν αρέσει να τρώει σπιτική πίτσα που φτιάχνεται πανεύκολα; Αντικαθιστούμε τα κίτρινα τυριά που παραδοσιακά συναντά κανείς σε μια πίτσα με τυριά ελληνικής προέλευσης. Έτσι, η  συνταγή έχει γεύση Ελλάδας. Τα ελληνικά τυριά από διάφορες περιοχές της χώρας συμπληρώνουν άνετα την τετράδα που απαιτείται για μια λατρεμένη πίτσα με 4 τυριά. Οι θερμίδες που έχει ένα κομμάτι πίτσα δεν είναι απαγορευτικές. Ένα κομμάτι πίτσα με 4 τυριά μας δίνει περίπου 180 θερμίδες.

Η πίτσα έχει ιταλική προέλευση και η λέξη εμφανίστηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη. Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρείται το κατ’εξοχήν ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα.

Συνταγή για πίτσα: Υλικά

  • Ζύμη για μια πίτσα 20 εκατ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. μανούρι
  • 50 γρ. καστελάνο Τήνου
  • Κόκκινη σάλτσα με βασιλικό
  • Αλεύρι και σιμιγδάλι ψιλό

Συνταγή για πίτσα: Εκτέλεση
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αλεύρι και σιμιγδάλι ψιλό (θα βοηθήσει να τραγανίσει η ζύμη)

Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και πάνω της απλώνουμε την σάλτσα σχεδόν ως τις άκρες της ζύμης και πασπαλίζουμε με το λιωμένο σκόρδο και τον κολοκυθόσπορο (θα μπορούσατε να βάλετε και καρύδια)

Τρίβουμε το ανθότυρο, την κεφαλογραβιέρα και το μανούρι απλώνοντάς το καλά πάνω από τη ζύμη. Κόβουμε το καστελάνο σε μικρά κομμάτια και το απλώνουμε εδώ κι εκεί πάνω από την πίτσα

Πασπαλίζουμε με πιπέρι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 12 με 15 λεπτά να ψηθεί το ζυμάρι και να λιώσουν τα τυριά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις