Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαγγελόπουλος Novartis: Πλήρης κάλυψη Τσίπρα, σκληρή γλώσσα για Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος Novartis: Πλήρης κάλυψη Τσίπρα, σκληρή γλώσσα για Μητσοτάκη

Παπαγγελόπουλος Novartis: Για «δειλό ρεβανσισμό» και για «συνειδητή ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Παπαγγελόπουλος Novartis: Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σε υψηλούς τόνους κάλυψε πλήρως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να τον παραπέμψει σε προανακριτική για τη Novartis και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία ως δειλούς για το γεγονός ότι δεν τον συμπεριλαμβάνουν στην έρευνα της προανακριτικής. «Και άντε και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος, μόνος του την έστησε είχε κάτι προσωπικό με τον Γεωργιάδη και τους άλλους; Σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία, ο πολιτικός πολιτισμός και εξαιρείται εμένα; Το κάνετε για να γλιτώσετε τον πολιτικό διασυρμό και το διεθνή εξευτελισμό γι’ αυτό με εξαιρείται γι’ αυτό είστε δυο φορές δειλοί. Αυτή η δειλία σας καθιστά φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων σας.»

Ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα. «Στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά, το πρόβλημα σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος, είναι το εξιλαστήριο θύμα, το πρόβλημα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ, το πρόβλημα σας είναι το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση μας για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια κράτος δικαίου δικαιώματα και αληθινή δικαιοσύνη. Στοχοποιείτε τον Παπαγγελόπουλο χωρίς στοιχεία αλλά εγκαλείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του. Εχετε λογαριάσει λάθος όμως γιατί ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει».

Παπαγγελόπουλος Novartis: Είμαστε υπέρ της διερεύνησης

Ο τέως Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή θα τους δώσει την ευκαιρία να θυμίσουν ξανά στους Έλληνες πολίτες πως στήθηκε ο άθλιος, όπως τον χαρακτήρισε, μηχανισμός της Novartis. «Εμείς θα υπερασπιστούμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς μέχρι τέλους. Είμαστε υπέρ της διερεύνησης, κάθε διερεύνησης. Η συμμετοχή μας θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος πολίτης πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να τον αναγκάζετε να πληρώνει πιο ακριβά τα φάρμακα του. Όσες φορές και να προφέρετε την λέξη σκευωρία δεν θα καταφέρετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε πιο είναι το πραγματικό σκάνδαλο. Σας ευχαριστώ θερμά γιατί θα μας δώσετε την ευκαιρία να ξανά θυμίσουμε στους πολίτες τι εστί Novartis.».

Τσίπρας: «Αν ο Παπαγγελόπουλος στήνει υποθέσεις και στο FBI, τότε χαλάλι του»

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διασκεδάσει το χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν» που έχει αποδοθεί στον κ. Παπαγγελόπουλο λέγοντας ότι «αν είναι τόσο ικανός και μπορεί να στήνει και υποθέσεις στο FBI τότε χαλάλι του». «Και για να μην μιλάμε για τον φόνο μας βάζετε να μιλάμε για τον σκευωρό, δηλαδή για τον κ.Παπαγγελόπουλο που είναι και Ρασπούτιν όπως λέτε. Ομολογώ πως όταν τον γνώρισα δεν του το είχα να έχει τέτοια υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν και ότι μπορεί να στήσει ακόμα και το FBI δεν του το είχα. Αν είχε διεισδύσει ο Παπαγγελόπουλος στο FBI και έστηνε σκευωρίες μπράβο χαλάλι του παιδιά. Αλλά τι να μας πει το FBI αφού και ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχει χάσει πάσα ιδέα γι’ αυτό μετά την υπόθεση Novartis . Το FBI όμως δεν είναι ΕΥΠ να βάλουμε τον δικό μας εκεί για να τον έχουμε σίγουρο».

Παπαγγελόπουλος Novartis: «Οι υπουργοί δεν είναι στα έδρανα γιατί είναι δειλοί ρεβανσιστές»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε με σφοδρότητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην είναι σήμερα παρούσα στα υπουργικά έδρανα για λόγους συμβολισμού. «Είμαι 10 χρόνια σε αυτή την αίθουσα δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτή την εικόνα. Και μάλιστα σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία για ένα θέμα που δεν είναι ένα απλό δευτερεύον θέμα, είναι πολύ κρίσιμο θέμα είναι μια εξόχως σοβαρή διαδικασία. Δεν έχουν τα κότσια να είναι στα υπουργικά έδρανα ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί ή έστω ένας υφυπουργός.

Αποφάσισαν να φύγουν από την αίθουσα, να το βάλουν στα πόδια γιατί όπως αποδεικνύεται είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα. Η κυβέρνηση δεν είναι παρούσα γιατί ντρέπεται γι’ αυτό που κάνει, δεν έχει τα κότσια, το θάρρος, την πολιτική ευθύνη. Κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε τον νοικοκύρη. Μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα απέναντι στην δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα, συνειδητά ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή στοχοποιώντας τον πολιτικό αντίπαλο όχι με στοιχεία αλλά επειδή είχε το πολιτικό θάρρος να σας ελέγξει. Πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην πολιτική ιστορία του τόπου».

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έκανε το χατίρι του Σαμαρά

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στήνει προανακριτική επιτροπή για να κάνει το χατίρι του Αντώνη Σαμαρά. «Στήνετε διαδικασία παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο ως σκευωρού του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αξιοποιώντας την πλειοψηφία που έχετε στην Βουλή. Η απουσία του πρωθυπουργού συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία, είχε την υποχρέωση να είναι εδώ για να ακούσει αυτόν που κατονομάζει εδώ και μήνες ως Ρασπούτιν.

Μια φορά δειλός που παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του Σαμαρά και είναι δυο φορές δειλός γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα. Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλος και ειδικά στην επιτροπή σταγόνα σταγόνα θα θυμηθεί ο ελληνικός λαός και την τελευταία υπερτιμολόγηση και την τελευταία υπογραφή που έχουν βάλει τα στελέχη σας, ένα προ σένα θα τα θυμηθούν».

Λιβανός (ΝΔ): Να διαβάσει το Σύνταγμα ο κ. Τσίπρας

“Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για ρεβανσισμό και λιποταξία. Τον κατηγόρησε γιατί δεν καταλαβαίνει τις αρχές της δημοκρατίας”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή, “το έβαλαν στα πόδια και αποδεικνύονται ρεβανσιστές και δειλοί”.

“Η μη υπογραφή της πρότασης όσο και η απουσία του από τη σημερινή διαδικασία και όλων των υπουργών, αποτελούν απόδειξη προσήλωσης στις αρχές της δημοκρατίας και σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών”, είπε ο Σπήλιος Λιβανός και τόνισε: “η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας είναι ιερή για τη δική μας παράταξη. Δεν είναι για εσάς, απ΄ό,τι φαίνεται. Είναι ιερό για εμάς και το Σύνταγμα το οποίο θα έπρεπε να διαβάσει ο κ. Τσίπρας, και λέει ότι μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”.

“Εμείς είμαστε αρμόδιοι να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στη σύσταση της ειδικής επιτροπής. Όχι η κυβέρνηση. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και όλοι οι υπουργοί μας, όχι μόνο δεν είναι εδώ σήμερα, για να παρέμβουν, όπως παρεμβαίνατε εσείς και ο συνάδελφός σας ο κ. Καμμένος και ο πρώην υπουργός αλλά δεν υπέγραψαν καν αυτή την πρόταση ακριβώς γιατί είναι καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία”, είπε ο Σπήλιος Λιβανός.

Λοβέρδος: Ο Τσίπρας απέδειξε πως δεν έχει όριο στη δημαγωγία και την αναισχυντία

“Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει κόφτη, δεν έχει όριο στο ψέμα, τη δημαγωγία και την αναισχυντία”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος για όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αναφορικά με την υπόθεση NOVARTIS και τα ευρήματα των αμερικανικών αρχών.

“Ό,τι είπαν οι κουκουλοφόροι στην Αθήνα, τα λέγανε και στην Αμερική. Τα ίδια πρόσωπα που τα έλεγαν εδώ με κουκούλα, πήγαιναν και τα έλεγαν εκεί, για να πάρουν χρήματα από πιθανή καταδίκη της NOVARTIS στην Αμερική, από τη σχετική αποζημίωση. Για ποσοστά πηγαίνανε”, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και επισήμανε: “Το FBI διευκρίνισε χίλιες φορές – και ο κ. Στουρνάρας το κατέθεσε αυτό με το υπόμνημα του και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου- ότι ουδέποτε διεξήγαγε έρευνα για Έλληνα πολιτικό. Όσα παρουσίασε εδώ ο κ. Τσίπρας, ως έγγραφα του FBI, είναι τα προϊόντα όλης αυτής της αθλιότητας με τους κουκουλοφόρους, από τους οποίους ο ίδιος προσπάθησε να ωφεληθεί”.

Είναι σκευωρία, επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: “αυτό που απέδειξε για μια ακόμη φορά σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι ότι δεν έχει κόφτη, δεν έχει όριο στο ψέμα, τη δημαγωγία και την αναισχυντία. Δεν ντρέπεται για τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα”.

Παπαγγελόπουλος Novartis: Η τοποθέτηση Τσίπρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις