Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παρεμπόριο: Πάνω από 470.000 είδη κατασχέθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2019
ΕΛΛΑΔΑ

Παρεμπόριο: Πάνω από 470.000 είδη κατασχέθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2019

Παρεμπόριο: Συνελήφθησαν 5 άτομα, 3 Έλληνες και 2 Αφγανοί, και κατασχέθηκαν περίπου 30.000 είδη παρεμπορίου.

Παρεμπόριο: Πάνω από τριάντα χιλιάδες απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης κυρίως, αντιγραφές σχεδίων και υπογραφών γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, βρήκαν και κατέσχεσαν στη Δραπετσώνα αστυνομικοί, που παίρνουν μέρος στο ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. Η έρευνα της ειδικής αυτής ομάδας αστυνομικών, που προσπαθεί να βάλει φρένο και στην κυκλοφορία των προϊόντων-μαϊμού για τα οποία διαμαρτύρονται οι ζημιωμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, έφερε στο φως ένα εργαστήριο-αποθήκη κατασκευής παρόμοιων προϊόντων.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και δύο Αφγανοί και σε βάρος τους, σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας δικογραφία, για πλαστογραφία, παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού και εξαρτησιογόνων ουσιών. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με χώρο στη Δραπετσώνα, ο οποίος χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο απομιμητικών προϊόντων, εντοπίσθηκε ισόγεια οικία στην περιοχή, εντός της οποίας μετά από έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Παρεμπόριο: Τα κατασχεθέντα

  • 965 τεμάχια απομιμητικών ειδών (υποδήματα, μπλούζες, ζώνες, γιλέκα, καπέλα, μαντήλια, μαγιό, βραχιόλια και σήματα)
  • δύο πρέσες και δύο σίδερα χειρός, επικόλλησης σημάτων και
  • ποσότητα κάνναβης βάρους 702 γραμμαρίων.

Τα τριάντα χιλιάδες αυτά είδη παραεμπορίου, προστίθενται στα άνω των 470.000 ανάλογων, που κατασχέθηκαν τους πρώτους έξι μήνες του 2019, σε ανάλογες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Χιλιάδες έλεγχοι

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, σε αυτό το χρονικό διάστημα, διενεργήθηκαν σε όλη την Επικράτεια 30.160 έλεγχοι, που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και βεβαιώθηκαν 2.979 παραβάσεις. Στο πλαίσιο των ελέγχων κατασχέθηκαν 471.238 είδη παρεμπορίου (ρουχισ-μός, οπτικά, CD – DVDs κ.λπ.) και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 438.300 ευρώ. Πληροφορεί τέλος η Αστυνομία ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου διατέθηκαν συνολικά 18.132 αστυνομικοί, σε όλη την Επικράτεια, ενώ ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής, διατίθενται σε καθημερινή βάση περίπου τριάντα οκτώ αστυνομικοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις