Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τζιχαντιστής – Κως: Eκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους στα χέρια των ελληνικών αρχών
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΣΙΩΤΗ

Τζιχαντιστής – Κως: Eκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους στα χέρια των ελληνικών αρχών

Τζιχαντιστής - Κως: Τα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του ήρθαν στο φως όταν ταυτοποιήθηκε η φωτογραφία του στη βάση δεδομένων της Europol.

Τζιχαντιστής – Κως: Σε ελληνικές φυλακές φέρεται να κρατείται από τον περασμένο Ιούνιο ένας Σύρος, επικίνδυνος τζιχαντιστής, ο οποίος επιχείρησε, παριστάνοντας τον πρόσφυγα μέσα σε βάρκα, μαζί με άλλους ανύποπτους μετανάστες,  να περάσει στη χώρα, μέσω της Κω.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι ο 7ος ύποπτος που εντοπίζεται στη χώρα από το 2017 έως σήμερα. Την ίδια στιγμή, πηγές της Europol επισημαίνουν στο περιοδικό Der Spiegel ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τρομοκράτες διέρχονται συστηματικά μέσω των προσφυγικών οδών στην Ευρώπη”. Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι ο μαχητής του ισλαμικού κράτους, έφθασε στο νησί με βάρκα από τα τουρκικά παράλια. μαζί με τον ανήλικο γιο του. Οι ίδιες πληροφορίες, που διαρρέονται από τις αρχές της χώρας, τον φέρουν να μην είναι μόνο ιδεολογικά προσκείμενος, αλλά να έχει πάρει μέρος σε φρικαλεότητες των τζιχαντιστών.

Στοιχεία που διαρρέονται από ανώνυμους κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας, για τους δικούς τους, άγνωστους αυτή τη στιγμή, λόγους, φέρουν τον Σύρο πρώην μαχητή του ισλαμικού κράτους να έχει πάρει μέρος σε ακρότητες και σε πολλές μάχες. Φέρεται να αποκάλυψε στην Αντιτρομοκρατική, η οποία επελήφθη, αφού οι τοπικές αρχές στην Κω τον εντόπισαν, ότι αρχικά ήταν ενταγμένος στην Al Nousra, παρακλάδι του Αλ Κάιντα και στη συνέχεια  πέρασε στις τάξεις των μαχητών του ισλαμικού κράτους.

Οι φρικαλεότητες στη Ράκα, οι μάχες στη Μοσούλη

Φέρεται ακόμη από τι ανεπίσημες πληροφορίες να παραδέχθηκε ότι πήρε μέρος στις φρικαλεότητες στη Ράκα, στις μάχες στη Μοσούλη και στην επίθεση στο Κομπάνι όπου ηττήθηκαν οι τζιχαντιστές από την κουρδική πολιτοφυλακή. Φέρεται να αποκάλυψε ακόμη πως βρήκε διαβατήριο και πως κατάφερε να ξεφύγει μετά την ήταν του ISIS. Άγνωστο παραμένει το τελικό του σχέδιο, αν δηλαδή σκόπευε να μείνει στην Ελλάδα η να διαφύγει σε Ευρωπαίκή χώρα και τι θα έκανε ακριβώς.

Η πραγματική του ταυτότητα φέρεται να αποκαλύφθηκε όταν ο Σύρος μεταφέρθηκε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Κω. Τη στιγμή που γινόταν έλεγχος στο διαβατήριό του, φάνηκε ότι είχε παραποιημένα στοιχεία. Τα περισσότερα στοιχεία για το ποιος πραγματικά ήταν ήρθαν σε γνώση των αρχών όταν ταυτοποιήθηκε η φωτογραφία του στη βάση δεδομένων της Europol.

Στη βάση αυτή έχουν καταχωρηθεί οι φωτογραφίες τζιχανιστών και μάλιστα εκτός από τις φωτογραφίες τους για τον συγκεκριμένο υπήρχαν και βίντεο σε δράση. Και σε αυτά τα δεδομένα, έχουν άμεση πρόσβαση οι ελληνικές αρχές, λόγω και της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας. «Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την επιτήρηση των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, ώστε να εμποδίσει την έλευση τζιχαντιστών στην Ευρώπη» γράφει το περιοδικό Der Spiegel στο νέο τεύχος του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις