Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Χαλκιδική: Έντονα καιρικά φαινόμενα – Διακοπή κυκλοφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Έντονα καιρικά φαινόμενα – Διακοπή κυκλοφορίας

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα «χτύπησε» τα τελευταία 24ωρα και τη Χαλκιδική.

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Έντονη κακοκαιρία ταλαιπωρεί ολόκληρη την χώρα με αρκετά προβλήματα να σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα και στην περιοχή της Χαλκιδικής. Μάλιστα πολλά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων φαινομένων που θα συνεχιστούν σύμφωνα με την ΕΜΥ. Εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: Στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού, στο ύψος των Βραστάμων όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Μουδανιών- Σάρτης, στο 58 χιλιόμετρο (ύψος Λακάρα). Στα σημεία βρίσκεται η Τροχαία, η οποία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς.

Επιπλέον έντονη κακοκαιρία έχει σημειωθεί και στην περιοχή της Θάσου. Η κακοκαιρία στο νησί προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές με τις έντονες βροχοπτώσεις να πλήττουν κυρίως το νότιο τμήμα της Θάσου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και τη νύχτα. Από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις στα Λιμενάρια και τον Ποτό. Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί. Η βροχή ήταν τόσο έντονη που δεν έβλεπες μπροστά σου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανέβασε κάτοικος του νησιού στα σόσιαλ μίντια.

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Bίντεο

Κακοκαιρία Θάσος: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Δήμος Θάσου καλεί και σήμερα τους κατοίκους να μην μετακινούνται στις περιοχές Αστρίς, Ποτός και Πευκάρι, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που συνεχίζονται σύμφωνα με την ΕΜΥ αλλά και των προβλημάτων που εκδηλώνονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί της Θάσου κατέθεσε ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακίδης.

Κακοκαιρία Θάσος: Βίντεο από τις σοβαρές ζημιές
Κακοκαιρία Θάσος: Η σύσκεψη των φορέων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις