Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάνδρα – Κάρυστος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία
ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα – Κάρυστος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία

Μάνδρα - Κάρυστος: Για να καταστεί εφικτή η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μάνδρα – Κάρυστος: Την ώρα που ένα νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών (θα «χτυπήσει» την Κυριακή σύμφωνα με τους μετεωρολόγους), ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Μάνδρα και Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τα Βίλια, τις Ερυθρές και την Οινόη Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας της Περιφέρειας Αττικής. Αυτά τα χωριά παραμένουν «πνιγμένα» στο χιόνι από τις 29 Δεκεμβρίου, ενώ μόλις χθες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα περισσότερα νοικοκυριά.

Επίσης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι κοινότητες Καρύστου, Αετού και Καλυβίων του Δήμου Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι έντονες βροχές που έπληξαν την περιοχή στις 30 Δεκεμβρίου είχαν σαν αποτέλεσμα τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Πάγωσε ο τεχνητός καταρράκτης στις Σέρρες

Το πολικό ψύχος των τελευταίων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα να παγώσει ο τεχνητός καταρράκτης στον Λαϊλιά Σερρών. Η σχεδόν κατακόρυφη, βραχώδης επιφάνεια λειτουργεί ως πίστα αναρρίχησης για τους παγοαναρριχητές. «Τα νερά τρέχουν μόνιμα και, όσο κάνει κρύο, ο πάγος αυξάνεται» δήλωσε στον Alpha ο παγοαναρριχητής Χρόνης Σιούλας, πρώην πρωταθλητής σε χειμερινά σπορ, ο οποίος εμπνεύστηκε και δημιούργησε την πίστα, εκτρέποντας νερό από μία φυσική πηγή.

«Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ -1 και -9 βαθμών Κελσίου. Δεν πρέπει να είναι ούτε υψηλότερη από -1, γιατί ο πάγος δεν είναι τόσο συμπαγής ώστε να αντέξει το βάρος του ανθρώπου, ούτε χαμηλότερη από -0 γιατί ο πάγος θρυμματίζεται», προσέθεσε. Η πίστα βρίσκεται σχεδόν 4 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις