Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Δείτε ζωντανά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού
ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Δείτε ζωντανά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Διάγγελμα θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 19.00, προκειμένου να ανακοινώσει την πρόταση της κυβέρνησης για το πρόεδρο του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το αποψινό βράδυ» έλεγε κυβερνητική πηγή, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή την ορκωμοσία των Νότη Μηταράκη και Γιώργου Κουμουτσάκου στο νεοσυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ωστόσο οι δύο άνδρες δεν είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία, όπως έλεγαν ορισμένες πληροφορίες πριν την ορκωμοσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος αναχωρεί αύριο Πέμπτη για επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία και προφανώς κρίθηκε άκομψο να ανακοινωθεί το όνομα που προτείνει η ΝΔ, εν τη απουσία του και μάλιστα στο εξωτερικό.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου το πιθανότερο όνομα

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι δικαστής που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο και Σύμβουλο. Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).[1] Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις