Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εποχική γρίπη 2020 κρούσματα: Σαρώνει ο ιός Η1Ν1 – Κρίσιμη κατάσταση για 42χρονη μητέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Εποχική γρίπη 2020 κρούσματα: Σαρώνει ο ιός Η1Ν1 – Κρίσιμη κατάσταση για 42χρονη μητέρα

Εποχική γρίπη 2020 κρούσματα: Σοκαριστική αλλά αναμενόμενη από τους ειδικούς είναι η δραματική αύξηση των νοσηλευθέντων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. ν

Εποχική γρίπη 2020 κρούσματα: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας μια 42χρονη Λαμιώτισα μητέρα ενός μικρού παιδιού από την εποχική γρίπη. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο 24ωρο για τη γυναίκα που ο ιός της γρίπης βρήκε αδύναμη, λόγω επιβαρυμένης υγείας, με αποτέλεσμα να νοσήσει βαρύτατα. Οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι η άτυχη μητέρα προσβλήθηκε από τον ιό γρίπης τύπου Α και συγκεκριμένα τον υπότυπο Η1Ν1 που φαίνεται ότι κυριαρχεί φέτος έναντι του Η3Ν2.

Σοκαριστική αλλά αναμενόμενη από τους ειδικούς είναι και η δραματική αύξηση των νοσηλευθέντων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και η αύξηση των θυμάτων της εποχικής γρίπης στη χώρα μας τις τελευταίες δέκα ημέρες. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τις 5 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου εισήχθησαν σε ΜΕΘ 24 άτομα με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης, στην πλειονότητα ανεμβολίαστοι, και 8 κατέληξαν. Μάλιστα, ο ευρωπαϊκός οργανισμός ECDC είχε προειδοποιήσει πριν από τις γιορτές πως αναμένεται έντονη κυκλοφορία της γρίπης κατά τη διάρκεια των γιορτών ή και μετά, καλώντας τους αρμόδιους και τα υγειονομικά συστήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων της εποχικής γρίπης

Εποχική γρίπη 2020: Οκταπλασιάστηκαν τα κρούσματα

Η σύγκριση με το διάστημα 30 Δεκεμβρίου 2019- 5 Ιανουαρίου 2020 είναι αποκαλυπτική για το πώς κινήθηκε η εποχική γρίπη στην Ελλάδα: το προαναφερθέν διάστημα σε ΜΕΘ είχαν εισαχθεί 2 άτομα με σοβαρή γρίπη και συνολικά 9 από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ είχε δηλωθεί ένας θάνατος 61χρονου ανεμβολίαστου.

Μετά τις 6 Ιανουαρίου η γρίπη άρχισε να καταγράφει μια εκτός ελέγχου πορεία, όπου η μόνη σταθερά ήταν η εκτίμηση των ειδικών ότι θα συνεχίσει να κινείται εκτός ελέγχου για τις επόμενες τέσσερις με πέντε εβδομάδες – περί τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται η κορύφωση αυτής της…πορείας της γρίπης. Έτσι, ο απολογισμός του τελευταίου δεκαημέρου, και ουσιαστικά της δεύτερης επιδημιολογικής εβδομάδας του έτους, είναι βαρύς: σχεδόν τριπλασιάστηκαν οι βαρέως πάσχοντες από γρίπη, και από 9 εκτινάχθηκαν στους 24, ενώ τα θύματα οκταπλασιάστηκαν.

Οκτώ νεκροί από τη γρίπη σε διάστημα μιας εβδομάδας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις