Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μύκονος κρούσμα κορωνοϊού: Πώς σχολίασε ο δήμαρχος την αναστολή οικοδομικών εργασιών
ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος κρούσμα κορωνοϊού: Πώς σχολίασε ο δήμαρχος την αναστολή οικοδομικών εργασιών

Μύκονος κρούσμα κορωνοϊού: «Δεν υπάρχουν κρατήσεις παρά μόνο για το τέλος του καλοκαιριού».

Μύκονος κρούσμα κορωνοϊού: Την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλούν όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο μέτρο το οποίο ζήτησαν οι ίδιοι οι Μυκονιάτες σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο δήμαρχος της Μυκόνου ανέφερε πως από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί η ανάγκη για προφύλαξη των κατοίκων του νησιού έγινε πιο επιτακτική και σημείωσε: «Ζητάγαμε εμείς και τα άλλα νησιά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι».

«Χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η διακοπή των οικοδομικών εργασιών στο νησί και των εργοταξίων θα έχει χρονική διάρκεια τουλάχιστον 14 ημερών» είπε. Επεσήμανε παράλληλα πως δεν είναι απαραίτητα πηγή διάδοσης του κορoνοϊού η οικοδομή, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν γίνεται να ζητάμε από όλους να μείνουν στα σπίτια τους, την ώρα που το νησί είναι γεμάτο εργοτάξια». «Οι Μυκονιάτες βάζουν πάνω από την οικονομία την υγεία τους» δήλωσε.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Χαρδαλιά

Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Μιλώντας για τους επιχειρηματίες του νησιού που κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξήγησε πως είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι καθώς ο αντίκτυπος του κορονοϊού στην τοπική οικονομία θα είναι σημαντικός. «Είχαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο την 1η Μαρτίου. Δεν υπάρχουν κρατήσεις παρά μόνο για το τέλος του καλοκαιριού» επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Κουκάς συμπληρώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες του νησιού.

Δείτε ακόμα

“Πρέπει να διατηρηθεί το επίπεδο υγείας” – Το σχόλιο Τσιόδρα για το καθημερινό περπάτημα

Φόβοι για ταχεία εξάπλωση του ιού σε δομές και πλοία

Απίστευτη καταγγελία Μαυροειδάκου – Τι κάνουν οι πολίτες για να φύγουν το Πάσχα

Σύψας: Μην κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις, έρχεται η κορύφωση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις