Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων – Ερευνώνται δύο ογκολόγοι
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων – Ερευνώνται δύο ογκολόγοι

Γιατρός "μαϊμού" Κορωπί: Η δράση του «μαϊμού ογκολόγου", τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων παιδιών.

Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τη δράση του «μαϊμού-γιατρού» που εξαπάτησε δεκάδες θύματα, εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο. Οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του νιώθουν δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, όπως δηλώνουν στον ΣΚΑΙ. «Βέβαια, θα πεις το παιδί δεν γυρίζει. Όμως, να μην πέσουν κι άλλα θύματα», τονίζουν. «Είχε τρία τέσσερα χρόνια που ταλαιπωρείτο. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντων το παιδί μας χάθηκε», ανέφερε συγγενής θύματος. «Εκείνο που ξέρω και θέλω κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός», δήλωσε συγγενής θύματος στον ΣΚΑΙ.

Η δράση του «μαϊμού ογκολόγου”, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν καθώς ο 47χρονος είχε πείσει τους οικείους τους να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν για σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Στην πορεία, στα θύματα του προσποιούμενου τον ειδικό επιστήμονα, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προστέθηκε ένας ακόμη 78χρονος ασθενής που πέθανε ενόσω τον είχε «αναλάβει» ο 47χρονος. Ο «επιστήμονας» προσέγγιζε «βαριές» περιπτώσεις ασθενών και υποσχόμενος ίαση τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας «εξελιγμένα» φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης.

Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Το μοιραίο λάθος

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της αποκάλυψης των στοιχείων του δήθεν γιατρού, φαίνεται να επιταχύνθηκε όταν κινητοποιήθηκε γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο ασθενούς που είχε «αναλάβει». Εκεί φαίνεται να πρόδωσε τον 47χρονο ότι δεν ήξερε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση.

Πού ψάρευε τα θύματά του

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανιζόταν ως πιστός Χριστιανός και άνθρωπος της Εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό, και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν. Όταν συνελήφθη ο 47χρονος, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Εξαπάτησε μέχρι και… γιατρούς

Εκείνο που εξέπληξε τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας, είναι ότι είχε πείσει γιατρούς πως είναι συνάδελφος τους και διέθεταν το ιατρείο τους για συνεξετάζουν ασθενείς. Κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια και έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν περί τίνος επρόκειτο. Στην πορεία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αναφορά και από κάποιον γιατρό, που υποπτεύθηκε ότι ο 47χρονος δεν ήταν ακριβώς όπως παρουσιαζόταν. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία, με όλα τα στοιχεία, εστάλη στον εισαγγελέα και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο ο ψευτογιατρός συνελήφθη στο σπίτι του, στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής.

Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Αντίδραση ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επ’ αφορμής της σύλληψης αδίστακτου απατεώνα που προέβη σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών εφιστά την προσοχή του κοινού. «Ο ΙΣΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελία να ενημερωθεί για την επικίνδυνη δράση του αδίστακτου απατεώνα που έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι υπηρεσίες του Συλλόγου διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους για να επικαιροποιήσουν και να διασφαλίσουν τις πιστοποιήσεις των μελών του και να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει ωστόσο και ο πολίτης να είναι ενημερωμένος και να αναζητά τη σχετική πιστοποίηση του ΙΣΑ στα ιατρεία που επισκέπτεται. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη του κάποια παρατυπία θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Επίσης είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένος και να απορρίπτει κάθε θεραπευτική μέθοδο που πουλάει φρούδες ελπίδες και υπόσχεται λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης».

Μαϊμού γιατρός: Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά πιθανή εμπλοκή δύο ογκολόγων – Ο ρόλος της συζύγου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις